Erdoğan içişleri tam kapanma genelgesi ayrıntıları son açıklama

Erdoğan içişleri tam kapanma genelgesi ayrıntıları son açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yayınlanan tweet ile yeni açıklamalarda bulundu. Yeme içme sektörü kapanma nasıl olacak? Konaklama tesisleri ne yapacak? Seyahat kısıtlamaları nasıl olacak? Haberimizde.

Bugün yapılan en son kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalardan sonra resmi tweet hesabı üzerinden seyahat kısıtlamaları, yeme içme sektörü, konaklama sektörü, kamu çalışanları ve diğer sektörler için kapanma esasları yayınlandı.

erdogan-tweet.jpg

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00 dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00 a kadar sürecek tam kapanma süresine geçiliyor.

Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna olan yerler hariç tüm iş yerlerinde faaliyetlere ara verilecek.


Yeme içme sektörü sadece paket servis hizmeti verebilecek.

Otel, motel, pansiyonlar, rezidanslar gibi konaklama işletmelerinde sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek.

Kamu kurumlarında hizmeti devam ettirilecek kurumlardaki personeller uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecekler.

Seyahat kısıtlamaları şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirlerarası toplu taşıma araçları %50 kapasiteyle çalışabilecekler.

vaka-sayilarini-dusurmemiz-sart.jpg

Kaynak:kamupersonelialim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.