Ek Gösterge ve Maaş Zammı Açıklaması! Bakan Açıkladı

Ek Gösterge ve Maaş Zammı Açıklaması! Bakan Açıkladı

Ek Gösterge takibi yapanlar ve maaş zammı bekleyenler istenilen açıklaması yapıldı mı? Bakan konuya dair detayları açıkladı. Açıklamalara göre 6 aylık enflasyon değerlendirmesi yapılmıştır. Haberimizi kamupersonelialim.com olarak sizlere hazırladık.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ek gösterge ve maaş zammı açıklaması yapıldı. Açıklamaya bakan yaptı. "Sosyo-Ekonomik Boyutu ile İş Sağlığı ve Güvenliği" programı üzerinden açıklamalar yapıldı.

Katılan kişiler: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Muhittin Bilge, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye KAMU-SEN Genel Başkanı Önder Kahveci, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz programa katıldı.

Bakan Açıklamasına Şu Şekilde Başladı

"Dolayısıyla hedefimiz, iş yerinin ihmalleri konusunda 0 tolerans ve 0 can kaybı. Bir canın kaybedilmesinin nasıl bir duygu olduğunu, bir ocağa nasıl ateş düştüğünü ancak onu yaşayanlar bilir. Bu konuda emeği, çalışanları koruyacak bütün tedbirleri almak, uygulatmak ve denetlemek bizim sorumluluğumuzdadır. Pandemi döneminde denetimler her konuda olduğu gibi biraz askıya alınmıştı. Bunu sıklaştırdık ve biraz önce söylediğim gibi ihmale 0 tolerans.“

Açıklamalarına şu şekilde devam eden bakan: “Can kaybına imkan aralayacak hiçbir kapı, hiçbir aralık bırakmayacağız. Bu konuda tavrımız kesin.

Denetimleri de bu bakımdan kanunun her aşamasında uygulamanın sorumluluğunu üstleneceğiz ve Genel Müdürlüğümüz de bu konuda bütün imkânlarını seferber edecek. Burada taviz yok."

Açıklamalarında bakan son böyle geldi: "Enflasyon karşısında özellikle çalışanlarımızı, işçilerimizi, emekçilerimizi, kamu personelini ve emeklilerimizi koruyacak tedbirleri almak durumundayız. Elbette enflasyonun kontrol altına alınması için uygulanan politikalar belli bir müddet içerisinde bunu kontrol altına alacak, enflasyonda düşüşü sağlayacak. Bunlar önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak gelişmelere bağlı olacak. Ama bütün bunlara bağlı olarak biz de çalışanlarımıza dönük koruyucu politikaları uygulamaya sokmak durumundayız."

Son olarak şu cümleleri kullandı: "Memur Sendikaları Konfederasyonumuz ile son bir toplantı yapacağız. O toplantıdan sonra nihai değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda bitirmiş olacağız. Kamu personeli 3600 ek göstergeden faydalanması konusunda en kapsayıcı düzenlemeyi yapacağımızı ifade etmek isterim."

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.