EGM ekipleri seyahat kısıtlaması denetimleri yapacak

EGM ekipleri seyahat kısıtlaması denetimleri yapacak

İçişleri Bakanlığı yeni yayınladığı genelge ile emniyet tarafından seyahat eden herkes için yapılacak denetimlerin nasıl olacağını duyurdu. Seyahatlerde EGM yetkili personeli hangi unsurları kontrol edecek? HES kodu sorgulaması yapacak mı?

İçişleri Bakanlığı kısıtlama süresi içerisinde özellikle hafta sonlarındaki kapanmalar süresince EGM ekipleri tarafından seyahat denetimleri yapılacağı konusunda yeni genelge yayınladı.

Seyahat denetimleri kapsamında;

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlamasının denetlenebilmesi için iller arasında gerekli koordinasyon sağlanarak valiliklerce şehirlerin tüm giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuluyor,

Şehirlerarası seyahat edilen tüm araçlar durdurularak içerisinde bulunan kişilerin seyahat izin belgelerinin olup olmadığı, seyahatlerinin muafiyet nedeni, zamanı ve güzergahı ile uyumlu olup olmadığı hususuna bakılacak,

Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında yapılacak denetimlerde, bu araçlara yolcu alımında HES kodu sorgulama zorunluluğuna uyulup uyulmadığı ve bu araçlarla seyahat eden yolcuların geçerli bir HES kodunun bulunup bulunmadığı konuları ile seyahat izin belgesi alması zorunlu olmasına rağmen belgesiz seyahat ettiği, muafiyeti kötüye kullandığı ve HES kodu olmaksızın seyahat ettiği anlaşılan yolcular ile HES kodu sorgulama zorunluluğuna uymayan toplu ulaşım araçlarına adli ve idari yaptırımlar uygulanacak ve bu kişilerin seyahatlerine izin verilmeyecek.

Kaynak:kamupersonelialim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.