EGM 50 Bin TL Maaş Promosyonu İstiyor! Peki Memurlar Ne Olacak?

EGM 50 Bin TL Maaş Promosyonu İstiyor! Peki Memurlar Ne Olacak?

EGM teşkilat mensuplarının maaş promosyonları ile ilgili iddialara yönelik açıklama yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü EGM 50 bin TL maaş promosyonu istiyor. Peki memurlar ne olacak? EGM tarafından açıklama yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü mensupları 20 bin TL maaş promosyonu istiyor. Gündem olan açıklamaların ardından peki memurlar ne olacak sorusu sorulmaya başlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Promosyon ödemelerinin tamamı personele dağıtılmakta olup taşıt vb alımı gibi farklı bir alanda kullanımı asla söz konusu değildir” şeklinde açıklamada bulundu. FETÖ ile aynı dili kullanan ve uzun zamandır teşkilata yönelik faaliyet yürüten bazı sosyal medya da bulunan hesaplar tarafından gündeme getirilmeye çalışılması ve teşkilat mensuplarının maaş promosyonlarına ilişkin asılsız iddialar ile ilgili açıklama yaptı.

Promosyon ödemelerinde yüzde 188 artış oldu. 2022-2027 yıllarını kapsayan 5 yıllık maaş promosyonu protokolünün 104 TL’den 300 TL’ye çıkartarak %188 artış sağlandığını belirtti.

"Promosyon ihalesine, ilgili teknik şartnamenin 'bankanın her il merkezinde asgari bir şubesi bulunacaktır' şartını sağlayan 3'ü kamu, 1'i özel olmak üzere toplam 4 banka davet edilmiş; Ziraat Bankası katılım sağlamamış, Halkbank teşekkür mektubu göndermiş, İş Bankası 129 TL teklif sunmuş, Vakıfbank ise 225 TL'lik teklifini daha sonra 300 TL'ye çıkararak en yüksek teklifi vermiştir.” Diye devam etti.

Komisyonda Vakıfbank’ın verdiği teklife en iyi teklif olarak değerlendirerek protokol tarafından imzalanarak personellere verilmeye başlamıştır. 6 ayda bir memur maaş zammı oranlarında artırılma şartı getirildi. Bu durumda 01 Ocak 2023 tarihi itibari ile ilk zamlı ödeme gerçekleştirilerek aylık 300 TL memur maaş zammı oranında artacak. Promosyon ödemelerin hepsi personele dağıtılmaktadır. Hiçbir şekilde taşıt vb alımı gibi farklı yerlere kullanımı söz konusu olmadığı belirtildi.

Peki memurlar ne olacak sorusu sorulmaya başlandı. Örnek olarak her kurum kendi bünyesinde farklı iller bazında anlaşmalar yapmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü gibi tüm kurumlar kendi bünyesinde Türkiye geneli anlaşmalar yapacak olsalar memurlar’da yüksek düzeyde faydalanabilir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum