Dışişleri Bakanı: Teklif Biden Tarafından Geldi

Dışişleri Bakanı: Teklif Biden Tarafından Geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD açıklaması geldi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada ABD ile bir çalışma grubu oluşturulacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan önemli bir ABD açıklaması geldi. Yeni bir çalışma grubu oluşturulacağını belirten Çavuşoğlu ve müttefiklik ruhuna aykırı durumlara değindi.

Joe Biden ile Yapıcı Ortamda Görüşme

FETÖ’nün ABD’deki varlığına dikkat çeken Çavuşoğlu, terör örgütleriyle iş birliği ve s400’lere yönelik tutumları eleştirdi. Bu tür konuları ele alacak bir çalışma grubunun kurulmasına yönelik teklifin Biden tarafından geldiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmelerin iyi atmosferde sürdüğü belirtildi.

2022 Bütçe Sunumu Yapıldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda açıklama yapan Çavuşoğlu, 2022 yılı bütçesine yönelik veriler sundu. Türkiye'nin ABD yönetimiyle temaslarının kurumsal veriler kapsamında sürdürüldüğünü belirtti.

Müttefikliğe aykırı durumlardan bahseden Çavuşoğlu, geçmiş dönemlerde sorun olan konuların çözümünde, yeni çalışmalar yapılacağını ekledi.

Çavuşoğlu, “Daha önce de ABD'ye böyle bir teklifte bulunduğumuzu söylemiştik, şimdi de bu teklif ABD tarafından, Biden tarafından geldi." dedi.

Küresel Manzaraya Güvensizlik Ortamı Sürüyor

Bakan Çavuşoğlu, 2021'in uluslararası değerlendirmesini yaparak birçok ülkedeki değişikliklere dikkat çekti. Küresel olarak güvensizlik ortamının hakim olduğunun altını çizdi.

Bu ortamda, üçüncü dünya ülkeleri ve Balkan ülkelerinde önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Güç mücadelesi ve rekabet odaklı ilişkilerin düzeni tehdit ettiğini ekledi.

Ekonomi Odaklı Diplomasi

Mevlüt Çavuşoğlu yeni tip korona virüs salgını kapsamında, ülkelerdeki eksikliklerin iyice belirgin hale geldiğini söyledi. Ülkelerin dış politikalarının ekonomi odaklı olarak hassasiyetle oluşturulduğunun altını çizdi. Değişimin uyum sağlayamayanlar için bir tehdit unsuru olduğunu dile getirerek çok katmanlı bir durumdan söz etti. Türkiye koşullarında bakanlık olarak farklı alanlarda sonuç odaklı diplomasi benimsediklerini aktardı.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.