Cumhurbaşkanı Memura Ek Zam ve Genç İstihdama 100 Bin Destek Açıklaması

Cumhurbaşkanı Memura Ek Zam ve Genç İstihdama 100 Bin Destek Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memuru ek zam açıkladı. Ayrıca genç istihdam eden işletmelere 100 bin TL ye kadar destek vereceklerini açıkladı. Mesleki eğitim ve kalfalık ücretlerinin bir kısmını devlet ödeyecek dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memuru ek zam ve genç istihdamına ilişkin işletmelere 100 bin TL destek verileceğini duyurdu. Mesleki eğitim okullarında bulunanların ücretleri ve kalfalık usta öğreticilerinin bir kısmını devlet ödeme yapacağını müjdeledi.

Memurlar 30,5 Zam 2022 Yılı İçin Uygulanacak

Memura yüzde 30 buçuk zam yapıldı. Memurların maaşında toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Memurların toplu sözleşme zammını da yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık.

Emeklilerde Alt Sınır 2500 TL Oldu

Emekli maaşında ise enflasyon oranı kadar artış zaten yapılacak. Bunun yanında artık en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL olacak.

Bu programın kapsamını, yeni mezun gençlerimizin istihdamını teşvik edecek şekilde genişletiyoruz. Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup, meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi en az 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmelere 100 bin lira destek veriyoruz. Kadın istihdamında bu rakam 110 bin lirayı buluyor.

Mesleki Eğitime Destek

Mesleki eğitimde staj yapan ve asgari ücret alanların belli bir bölümü devlet tarafından karşılanacak.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum