Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tedbir Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tedbir Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiyle alakalı önemli mesajlar verdi. Tedbir açıklamasıyla dikkat çeken Erdoğan, vatandaşların yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın nedeniyle yaşanan küresel dengesizliklerin en az yansımasına yönelik tedbirler alındığını ifade etti.

“Maliyetleri En Az Yansıtmaya Çalışıyoruz”

Video mesaj içeriğiyle gündeme gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye 2023 zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu. Yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ve salgının neden olduğu maliyetleri en az şekilde yansıtmak istediklerini söyledi. Yıl sonunda büyüme rakamlarının çift haneye ulaşacağını belirtti.

Normalleşme Adımları Atılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sancılı geçen 2 sene ardından korona virüsle mücadele kapsamında daha umut vadeden bir durum yaşandığını belirtti. Birçok alanda kademeli olarak normalleşme adımlarının atılmaya başladığını gördüklerini ekledi. İnsan hareketliliğinin tekrar başlamasının turizmi toparlayacağını belirten Erdoğan; 

“Küresel ekonomi geçen sene yaşadığı daralma sonrasında tekrar eski ritmine kavuşurken, üretim ve ihracat da artıyor.” dedi.

Yeni Sorunlar Salgınla Ortaya Çıktı

Salgınla beraber yeni sorunların görüldüğünü belirten Erdoğan, sürecin daha hızlı iyileşeceğine inandıklarını söyledi. Aşılama ve tedavi ile insanların sağlıkla alakalı meseleleri çözdüklerini ve yeni sorunlarla yüzleştiklerini ekledi.

Korona Salgını Temel Gıda Yükünü Ağırlaştırıyor

Ekonomik durgunluk, küresel enflasyon sorunlarının ciddiyetine değinen Erdoğan yük artışından bahsetti. Temel gıda ve emtiada önemli bir artış olduğunu, yükün bu anlamda arttığını dile getirdi. Tedarik zincirindeki kırılmanın bu duruma neden olduğunu ekledi. Türkiye’nin kendi çıkarları kapsamında politikalar ürettiğinin altını çizdi.

Çift Haneli Büyüme Bekleniyor

Erdoğan, korona salgını tedbirlerine uyulduğu esnada stratejik sektörler kapsamında üretimler devam ettiğini belirtti.   Yatırım yapan insanların bu zor dönemde yalnız kalmadığını, destek teşviklerle bunu sağladıklarını ekledi. Birçok şehirde üretim tesislerinin faaliyete geçtiğini, sene sonunda çift haneli büyüme rakamlarına ulaşılacağını kaydetti.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.