Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan'a Birlik Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan'a Birlik Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan'a birlik mesajı gönderdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile yapılan basın toplantısında önemli detaylar yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birlik mesajları vererek müttefiklik konusunda önemli vurgularda bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de yer aldığı basın toplantısında, destek içeren konuşmalar dikkat çekti.

Aliyev “Hiç Kimse Türkiye'nin Öz İradesine Dikte Edemez”

Türkiye-Azerbaycan işbirliğine değinilen ortak basın toplantısında Aliyev'in konuşmasındaki bazı detaylar öne çıktı. Türkiye’nin bağımsızlığına dikkat çeken Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, iki ülke arasında müttefiklik olduğunu söyledi. Türkiye ve Azerbaycan’ın her zaman dost ülke olduğunu, birbirinin her zaman yanında olduğunu belirtti.

Türkiye ve Türk dünyası için yeni imkanlar açılacağının da üzerini çizen Aliyev, “Hiç kimse Türkiye'nin öz iradesine dikte edemez” dedi. Türkiye’nin geçmişte Afrika ziyaretleri ile Azerbaycan’a destek olduğunu ve halkının çıkarlarını koruduğunun altını çizdi.

Erdoğan “Destek Olmaya Devam Edeceğiz”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e daveti için teşekkür eden Erdoğan, Azerbaycan’ın işgalden sonra geliştiğini görmekten dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında kalkınma modeli olarak Azerbaycan’ın örnek olduğu vurgulandı. Azerbaycan'a verilen desteklerin bu anlamda sürdürüleceğini de söyledi.

Şuşa Beyannamesi İlişkileri Normalleştirebilir

Türk devletleri bölgesinin transit lojistik merkezi olma konumuna odaklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan Şuşa Beyannamesi hakkında da konuştu. Bu beyannamenin ileride İran, Gürcistan Ermenistan dahil birçok ülkenin yararlanabileceği durumlar içerdiğine vurgu yaptı. Beyanname kapsamında Ermenistan'ın Azerbaycan'la sorunlarını da çözebileceğinin yolunun açıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, samimi ilişkilerin sürmesi halinde ilerleyen dönemlerde Türkiye'nin Ermenistan'la normalleşmesinin olası olduğunu belirtti. Samimi bir irade konması halinde bu durumun önünde bir engel kalmayacağının altını çizdi. Kalıcı barış ve normalleşmeden yana olduklarını, Şuşa beyannamesinin genel ilişkileri daha ileriye taşıyabileceğini yineledi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.