CİMER'den Yeni Uygulama

CİMER'den Yeni Uygulama

İletişim Başkanlığı tarafından yepyeni bir özellik çıkarıldı. Vatandaşların yeni politika önerileri sunabilmesi için CİMER üzerinden 'Yönetime Katıl' projesi başlatıldı.

Cimer uygulamalarına bir yenisi eklendi. Yapılan uygulama ile vatandaşlar CİMER üzerinden gündemi değerlendirmeye alıyor. İcraat ve politikalara yönelik vatandaşlar görüşlerini kolayca iletebilecek.

CİMER farklı alanlarda hizmet veren uygulamalardan bir tanesidir. Devlet tarafından hazırlanan kurumsal bir web sitesi üzerinden şikayet, ihbar ve taleplerinizi iletebilirsiniz.

Bu özelliği sayesinde vatandaşlar idare üzerinden kamuoyu denetimi de yapabilecek. Sistem üzerinden görüşlerini bildiren vatandaşlara da geri bildirim sağlanacak.

Yönetime Katıl Özelliği Geldi

Yönetime katıl uygulamasına CİMER’in resmi internet adresinden ulaşabilirsiniz. Vatandaşların görüşlerine sunulacak başlıklar üzerinden görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, yeni uygulama ile vatandaşların anayasal haklarını daha kolay öğrenebileceğini bildirdi. CİMER üzerinden demokratik katılım yolu ile idare üzerinde denetim hakkı vatandaşlara sunuluyor.

Günümüzde CİMER dünya genelinde öncü elektronik başvuru sistemlerinden biri olmayı başardı. CİMER’e yılda milyonlarca başvuru yapıldığına da dikkat çeken Altun özellikle soruların Pandemi üzerinden yapıldığını aktardı.

CİMER’e yapılan başvurular kayıt altına alınarak ilgili yetkili kamu kurumuna iletiliyor. Şikayetlerinizi günün her saati iletebilirsiniz.

CİMER Şikayet Başvurusu

En çok merak edilen konulardan bir tanesi CİMER üzerinden şikayet başvurusunun nasıl yapılacağıdır? Bu işlemi gerçekleştirmek için şu adımları takip edebilirsiniz.

•İlk olarak CİMER’in resmi adresine giriş yapmanız gerekir.

•Daha sonra sistem üzerinden T.C. kimlik numarası, İsim soy isim ve beraber adres bilgilerini giriniz.

•İletişim çeşidini belirledikten sonra şikayetlerini iletebilirsiniz.

CİMER üzerinden kolayca şikayetlerini gönderebilirsiniz. Ayrıca öneri ya da talep işlemlerini de tamamlayabilirsiniz.

Sizi rahatsız eden bir konuyu da Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığına iletebilirsiniz. Günümüzde bu sistemi milyonlarca kişi kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.