Bayramda 9 gün tam kapanma geliyor

Bayramda 9 gün tam kapanma geliyor

Koronavirüs nedeni ile ülkemizde durum kırmızı alarm veriyor. Bu nedenle hafta sonu yasağı ve seyahat kısıtlamaları geri geldi. Durumun böyle gitmesi halinde önerilen uzun süre kapanma ilk olarak bayramda 9 gün tam kapanma olarak uygulanabilir.

Bilim kurulu toplantısında alınan kararlar gereği uzun süre kapanma tavsiye edilmişti. Bakanlar kurulu toplantısında bu konu ele alınmış ve kırmızı alarmda olan ülkemizde belli yasaklar geri getirilmişti.

Bayramda 9 gün tam kapanma söz konusu olacak.

yasaklar-seyahat-tam-kapanma.jpg

Bilim kurulu önermesine göre bu durum böyle kırmızı devam etmesi durumunda seyahat ve yasaklar bayramda 9 gün tam kapanma olarak uygulanacak. Vaka oranlarını düşmesi ile bu durum söz konusu olmamakla beraber (düşük ihtimal) düşmemesi durumunda takvim işleyecek.

Ramazan bayramı arefe günü 12 Mayıs çarşambaya geldiği üzere 9 gün takvim şöyle olması bekleniyor. 7 Mayıs Cuma günü akşam saat 19 yasaklar başlayıp bayramın bittiği hafta sonu 17 Mayıs 2021 tarihi sabah 05:00 da sona erecektir. Böyle bir durumda 9 tam gün yasak gelmiş olacak.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmi İlhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AVM, berber, kuaför gibi yerlerin kapatılacağını aktarmıştı.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre ise bayramda 9 günlük sokağa çıkma yasağı kararı gelebilir. Buna göre, 7 Mayıs Cuma akşamından başlayan sınırlama, 17 Mayıs sabah 05.00’e kadar sürecek.

Ülke olarak kurallara uyarak hem hastalık hem de yasaklardan kurtulmak elimizde. Her Türk vatandaşının kurallara uyması beklenmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.