Babacan: Liderler Masasının 3. Buluşması 27 Mart’ta

Babacan: Liderler Masasının 3. Buluşması 27 Mart’ta

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ev sahipliğini yapacağı, Millet İttifakı çatısı altında toplanan 6 siyasi partinin liderlerinin bir araya geleceği bir sonraki Liderler Masası buluşmasının tarihini açıkladı: 27 Mart 2022.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 2. kuruluş yıldönümünde birçok gazete ve haber portalının temsilcileriyle bir araya geldi ve gündeme dair merak edilenleri cevapladı.

Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olacak?

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, 6 parti liderinin de imzasının olduğu metnin devamında yeni çalışmaların sürdüğünü ve Millet İttifakı oluşumunda genel gidişin olumlu ve güzel ilerlediğini, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunun ise yine ortak karar olacağı ama henüz erken olduğu ve ileriki döneme bırakıldığı konusunda anlaşıldığını sözlerine ekledi.

DEVA Partisi, Millet İttifakı'na Dahil Olacak Mı?

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’a sorulan bir diğer soru da DEVA Partisi Millet İttifakına dahil olacak mı sorusu oldu. Babacan, konuyla ilgili olarak, 6 partinin de değer ve ilkeleri açısından ortak bir ittifak vizyonu olduğunu ve bunun halkın gözünde de bu şekilde yerleştiğini ama detaylandırılması gereken çok konunun olduğunu belirtti.

6 partinin de geçiş süreci, ekonomik konular ve diğer birçok başlık için ortak fikir ve anlaşmaya varması ve buna bağlı olarak ortak ilerlenecek konuların belirlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Seçim süreci ile ilgili de, seçimin iki 90 dakika olduğunu ve ilk 90 dakikada gerçekleşecek açıklamaların çok değerli olduğunu, çünkü hızlı şekilde çözülmesi gereken sorunların varolduğunu, örnek olarak ta hükümet tarafının artık baskı yapmayıp herkesin özgürce istediğini söyleyebildiği, nefes alabildiği bir ortam yaratması olduğunu belirterek sözlerine devam etti.

DEVA Partisi Seçime Hazır mı?

Deva Partisi Lideri Ali Babacan, DEVA Partisinin seçim hazırlıkları konusundaki soruları; ülkemizin dış politika, ekonomi, adalet, hukuk ve eğitim gibi her konuda problemlerle karşı karşıya olduğunu ve DEVA partisi olarak tüm illerimizde örgütlenmeyi tamamladıklarını, seçime yönelik bir anket yapmadıklarını ama parti üyelerine yönelik bir araştırmalarının olduğunu belirterek cevapladı ve bu araştırmanın sonucunda, geçmişte mevcut üyelerin %37’si AKP, %20’si CHP, %10’u HDP, %10’u İyi Parti, %7’si ise MHP’ye oy vermiş olup kalan diğer üyelerin ise hiç bir partiye oy vermediği bilgilerine ulaşıldığını belirterek sözlerini tamamladı.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.