Araştırmacı Nasıl Olunur? Kamu Personeli Alımı Başvuru Kriterleri

Araştırmacı Nasıl Olunur? Kamu Personeli Alımı Başvuru Kriterleri

Araştırmacı nasıl olunur, kime araştırmacı denir, maaşları ne kadardır gibi tüm soruların yanıtlarından yazımızda bahsettik. Araştırmacı nasıl olunur? Maaşları ne kadardır? Öğrenmek için okumaya devam edin.

Araştırmacı Kime Denir, Ne İş Yapar?

Bankanın fiyat istikrarı sağlaması konusunda katkıda bulunan, ekonomi konusunda araştırma ve analizler yapan kişiye araştırmacı denir. Araştırmacı ne iş yapar sorusunun yanıtı şu şekildedir.

Para ile ilgili politikaların araştırmasını yapar. Fiyatların uzun süreli enflasyon ve deflasyon yaşamasını önlenmesini sağlamaya yönelik çalışmalar yapar ve para politikaları oluşturur. Paranın aktarıldığı platformların analizini yapar. Ekonomi konusunda çeşitli araştırmalar ve analizler yapmak diğer görevlerindendir.

Araştırmacı Olmak İçin Ne Yapmak Gerek?

Araştırmacı olmak için adaylarda aranan bazı koşullar bulunmaktadır. Bu koşullar şu şekildedir. Ekonometri, İktisat, İşletme, Maliye, Finans, Matematik veya İstatistik bölümlerinin herhangi birinden dört yıllık lisans dercesine sahip olmak gerekmektedir. Lisans derecesi araştırmacı olmak için yeterli değildir. Lisansın üstüne yüksek lisans da yapılmalıdır.

İktisat, Finansal Matematik ve Finans bölümleri gibi bölümlerden birinde yüksek lisans yapmış olmanız gerekmektedir. KPSS’den 85 ve üzerinde bir puan almış olmak. Tercihe göre ALES’den 85 ve üzerinde puan almış olmak. Ayrıca yine tercihe göre GRE sınavından 158 puan ve GMAT sınavından da 630 puan alınması beklenmektedir.

YDS’den 80 ve üzerinde bir puan almak aranan bir başka koşuldur. Bu koşulları sağladıktan sonra meslek sınavı ve testten başarılı olmanız gerekmektedir. Ayrıca her aşamayı geçtikten sonra sizi mülakat süreci de beklemektedir. İşe alımınızın netleşmesi için mülakata da girmeniz ve mülakatınızın başarılı bir şekilde sonlanması gerekmektedir.

Araştırmacı maaşları ne kadar? 2022 yılı itibari ile araştırmacı maaşlarının 13.200 ₺ bandında olduğu söylenebilir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.