Amazon’dan Türkiye politikası, 1000 personel alımı yapacak

Amazon’dan Türkiye politikası, 1000 personel alımı yapacak

Covid-19 pandemisi döneminde 175.000 kişiye iş imkanı sunan Elektronik Ticaret devi Amazon’dan Türkiye politikası ile 1000 kişilik iş imkanı daha sunuluyor. Amazon 1000 personel alımı yapacak.

Yeni gelişme; Amazon Türkiye politikası ile 1000 personel alımı yapmaya hazırlanıyor.

2020 yılında Amerika iş dünyası dergisi olan Forbes tarafından Dünyanın En İyi İşverenleri listesinde 2. sırada yer alan E-ticaret devi Amazon, Gebze’de operasyon merkezi kurmak amacıyla çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda yine E-ticaret kargo firmalarından Cevalution Logistics firması ile anlaşmaya vardı.

Dünya genelinde devam eden Covid-19 pandemisi nedeniyle insanlar kısıtlanmaya devam ediyor. Bu durum dolayısıyla elektronik ticaret hacminin artması da elbette Amazon gibi büyük şirketlerin iştahını kabartmaktadır.

Elektronik ticaret hacminin artması nedeniyle 3 yıl önce Türkiye pazarına giren Amazon, hizmetlerini hızlandırmak ve genişletmek amacıyla Cevalution Logistics isimli firmayla anlaşmaya vardı. Gebze’de bir operasyon merkezi kurulması ve stok yönetimi, ürünlerin depolanması, dağıtımının hızlandırılması gibi hususlar için çalışmalarını hızlandırdı.

Amazon’un Cevalution Logistics ile yaptığı bu anlaşma ile yaklaşık binden fazla kişiye iş istihdamının sağlanacağı öngörülmektedir. Yakın zaman içerisinde 1000 personel alımı yapılacağı bekleniyor.

Amazon’un müşterilerini memnun etmek misyonuyla çıktığı yolda attığı adımların en önemlilerinden bir tanesi de Prime servisidir. Bu servisin içerisinde müşterilerine bedava veya hızlı teslimat hizmeti sunmaktadır.

Amazon şirketi tarafından bu ve bunun gibi hizmetlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi noktasında kuracağı bu tesisin büyük önemi olacaktır. Türkiye gibi büyük bir pazarda bu konuda öne geçmek Amazon şirketi için büyük bir avantaj olacağı gibi ülkemizde de vatandaşların özellikle hızlı ve güvenli alışveriş yapmaları imkanını tanıyacak.

Ülkemizde hızlı ve güvenli alışveriş için atılan bu gibi adımların desteklenmesi büyük önem arz etmektedir. Zira son dönemde yaygınlaşan kredi kartlarının kötüye kullanılması gibi suçların önüne geçilmesi için güvenli alışveriş sitelerinin yaygınlaştırılması sadece alışveriş hareketliliğini getirmeyecektir.

Bu sayede güvenin artmasıyla birlikte e-ticaret alışverişlerinin yaygınlaşması ile bu gibi istihdamların çoğalacağı, iş imkanlarının artacağı ve refah seviyesinin de bu şekilde yükseleceği düşünülmelidir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.