Almanya'ya Yabancı işçi Alımı Yasasında Değişim! işçi Alımı Tasarısı Hazır

Almanya'ya Yabancı işçi Alımı Yasasında Değişim! işçi Alımı Tasarısı Hazır

Alman Hükümeti yabancı işçi alımı yasasına düzenleme getirdi. Yeni düzenleme sonucunda, işçi alımı şartlarında da değişim oldu. Türk vatandaşları Almanya’ya kolay çalışma izni alabilecek ve vize sahibi olabilecek.

Almanya'da Çalışmak Artık Çok Kolay!

Alman hükümeti tarafından yapılan yabancı işçi alımı hakkındaki yasa değişliği ile Türkler Almanya’ya daha kolay erişim sağlayabilecek. Vize çıkartmak da çalışma izni almak da kolaylaşacak. Bildirilen yeni yabancı işçi alımı şartlarına göz atıldığında; gençlerin, yabacı dil bilenlerin ve diploma sahiplerinin daha avantajlı olduğu görülmekte.

2023 Yılına Kadar işçi Açığı ve işçi Alımı Planları Yapıldı

Alman Hükümeti başkanlığında gerçekleşen son toplantıda artan işçi talepleri konusuna yer verildi. 2030 yılına kadar ele alınmış olan konu dahilinde işçi açığının artacağı görülünde fikir birliğine varılarak bazı düzenlemelere gidildi. Alınan karar ise; yabancı işçilere Almanya kapılarını açmak oldu. Hükümetin hazırlamış olduğu işçi alımı ile ilgili yasa tasarısı meclise sunuldu. Yasa tasarısı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Böylelikle gelinen nokta: ‘nitelikli iş gücü’ amacıyla vize ve çalışma hakkı kazanma aşamalarında kolaylık sağlanması oldu.

2022 Yılında Almanya’da işçi Açığı Sıkıntısı Yaşanmıştı

2022 yılında Almanya’da etkisini gösteren büyük sıkıntılardan biri ‘vasıfsız ve nitelikli işçi’ açığının görülmesiydi. Yapılan son toplantıda öncelikle bu açığın kapatılması hedeflenmekte. Ardından ise 2030 yılına kadar artması öngörülen iş gücü eksikliğinin önüne geçilmesi hedefine odaklanılacak. Günden güne hızla büyümekte olan işçi açığı daha da büyümeden, kısa süre içerisinde işçi alımı işlemlerine başlanılması bekleniyor.

Kolaylaşan şartlar dahilinde; 1960’lı yıllarda yaşanan Türkiye’den Almanya’ya yoğun işçi göçünün, önümüzdeki günlerde de yaşanacağı öngörülmektedir.

almanyaya-yabanci-isci-alimi-yasasinda-degisim-isci-alimi.jpg

Modern Bir Göç Yasası Olarak Tanımlandı

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Feaser, düzenlenen işçi alımı yasası hakkında görüşlerini dile getirdi. Modern bir göç yasası şeklinde nitelendirdiği, yeni esnetilmiş yasanın, ülke için büyük bir fırsat olabileceği görüşünde. Almanya ekonomisi tarafından ihtiyaç duyulan uzman personellerin, ülkeye kazandırılmasını bir fırsat olarak bildirdi. Bakan Feaser, başlatılan ponjenin hızla eyleme dönüştürüleceğini, sonucunda ülkeye kazandırılan işçilerin, iş piyasasında yer edinmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Nitelikli göçmen yasası; Almanya’nın nitelikli kişileri canı gönülden isteyerek, onlara iş dünyasında yer açan bir göçmen ülkesi olduğunu göstermenin bir yolu olarak görülmektedir.

Almanya’ya işçi Alımı Konusunda Esnetilen Maddeler

Eğitim ve iş anlaşması konusunda bazı maddelere esnetildi. Türkiye’de meslek sahibi olan, mesleğini sürdüren kişiler Almanya’dan benzer işler ile ilgili teklif almaları durumunda vize alıp ülkeye gidebilecek. Mesleki eğitim ve öğretim için Almanya’ya gitmek isteyenler için ülkenin kapıları açık hale geldi.

En az 2 yıl iş deneyimi olanlar mezuniyet belgesi zorunluluğu ile karşılaşmayacak. Diplomanın yanı sıra; meslek oda kaydı, kalfalık ve ustalık belgeleri de kabule dilen belgeler arasında yer aldı.

En çarpıcı madde ise diploma denklik konusunda! Artık Türkiye’den mezun olanlar Almanya’dan denklik belgesi almak için uğraşmayacak. Sadece Türkiye için değil, tüm ülkelerin eğitim sistemleri şu an kabul edilebilir olarak belirlendi. Ülkeye gitmeden önce çalışılacak olan işyeri ayarlanmış ise denklik belgesi istenmesi söz konusu olmayacak.

Almanya’da işe başlayan vatandaşlar haftada 20 saat çalışarak deneme süresine tutulabilecekler. Ülkenin deneme süresi, yasalar gereği 2 haftadır.

8 aylık çalışma izni almak ve bu şartlar ile ülkeye giriş yapmak isteyenler için Almanya hükümeti tarafından istenen şartlar azaltılacak. Yeni işçi alımı yasası ile; daha kolay bir şekilde Almanya işçisi olmak mümkün hale gelecek. Burada da sendikalı olunması zorunluluğu bulunmaktadır.

Önceleri 45 ve 50 yaş, Almanya’ya göç için büyük bir dezavantajdı. Ancak yeni işçi alımı yasası ile bu durum biraz daha farklı boyuta ulaştı. Almanya işçi alımı imkanını kullanarak ülkeye gitmek isteyenler; geldikleri ülkede emekliler ise, sahip oldukları prim sayısı artı puan olarak değerlendirilecek. Ülkenin dilini bilmek, herhangi bir iş alanında uzmanlık kazanmış olmak gibi unsurlar Almanya’da çalışma amaçlı gidişi kolaylaştıracak.

2023 Almanya İşçi Alımı

Yurtdışı işçi alımı

Son Dakika 2023 işçi alımı

2023 Almanya'da nasıl işçi olunur?

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.