Almanya’da Çalışmak İsteyen Türkler İçin İş Başvuruları Başladı

Almanya’da Çalışmak İsteyen Türkler İçin İş Başvuruları Başladı

Almanya ülkelerinde çalışmak isteyen Türkler için iş başvuruları başlattı. Almanya havalimanlarındaki personel eksiğini tamamlamak için Türk işçi çalıştırma onayı verdi. Aranan nitelikler ve tüm detaylar belli oldu.

Alman hükümeti havalimanlarındaki personel eksiğini gidermek için Türk işçi çalıştırılmasına onay verdi. Türkiye’den gelen işçilerin barınma dâhil tüm ihtiyaçlarını işverenler karşılayacak. Başvuru yapacak adaylarda 20-40 yaş aralığında olma şartı var. Ayrıca A2 seviyesinden Almanca bilinmesi şartı da var. Adayların durumuna göre hızlandırılmış dil kursu verilebilecek.

İşçi Alımı İş Başvurusu Nasıl Yapılacak

Başvuru için istenilen belgeler tamamlandıktan sonra ilgili danışmanlar aracılığı ile gönderim sağlanıyor. Detaylar konsolosluklardan veya danışmanlardan öğrenebiliyor. İstenilen belgeler genellikle güvenliğe yönelik isteniyor. Başvuru süreci olumlu ilerlerse hızlandırılmış Almanca kursu verilecek.

Almanya’da Çalışmak İçin Kaç Kişi Personel Alımı Yapılacak?

Almanya’da ortalama 7-8 Bin kişilik işçi açığı olduğu biliniyor. Buna göre Türkiye’den şimdilik 2 bin kişi isteniyor.

Mülakat Süreçleri Nasıl?

Mülakat sürecinin şu anda çok hızlı ilerlemesi gerekiyor çünkü personel eksiğinin bir an önce giderilmesi planlanıyor. Bu nedenle hızlı karar verilip hızlı seçim yapılması gerekiyor. O yüzden mülakatlar hızlı ilerliyor.

Ne Kadar Maaş Verilecek?

Kargo, bavul ve yer hizmetleri departmanlarında ihtiyaç var. Departmanlara göre maaşlar da değişiklik gösteriyor. Saatlik ücret 14 euro 25 cent olarak belirlendi.

Personeller Hangi İşler İçin Alınacak?

Almanya, Türk işçi alımı için önceliği Türkiye’de de havalimanlarında çalışan ve bu iş alanlarında mesleki tecrübesi olan adaylara veriyor. Özellikle yer hizmetleri, check-in, havalimanı güvenliği ve bavul taşıma departmanları için iş tecrübesi olan adayların hemen alınacağı biliniyor.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum