Ali Yalçın Kamu İstihdamında Mülakat  Etkisi Açıklaması

Ali Yalçın Kamu İstihdamında Mülakat Etkisi Açıklaması

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son zamanlarda gündemde olan mülakat konusu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Yapılan güncel açıklamaya göre, mülakat konusunda çelişki ile yaklaştıklarını ve bunun sağlıklı bulunmadığını belirtti.

Güncel Mülakat Açıklaması

Erzurum'da Eğitim-Bir-Sen 1 ve 2 Nolu Şubelerince bir restoranda düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nın ardından bazı açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Ali Yalçın, tarafından yapılan açıklamaya göre kamuda mesleğe alımlar da mülakat sürecinin sağlıklı olmadığı için çelişki ile yaklaştıklarını ve şerh düşündüklerini ifade etti.

Kamuda işe alımlarda mülakat sürecine uzak olduklarını dile getiren Yalçın, konuya ilişkin Yalçın şu ifadeleri kullandı:

“Bu tartışmaları, herkesin birbirine karşı hukukunu koruyup saygı duyduğu bir zemine, örgütlülük ve örgütlülüğün oluşturduğu atmosferle Allah ondan razı olsun.

Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vesayete karşı aslanlar gibi dik durarak, asla omurgasını bükmeden, dikliğinden taviz vermeden getirdiği zeminle aşmış olduk. Bu açıdan önemli zamana ve zemine geldik. Bu ülkemiz açısından önemli, dün tartıştığımız sancılardan bugün yaşadığımız coşkulara ulaşmak çok kıymetli.”

"Biz o günden bugüne kadar aynı cümleyi kullandık, yarın da aynı cümleyi kullanmaya devam edeceğiz. Biz mesleğe yeni alımda mülakat konusunda şerh düşüyoruz ve çekinceli yaklaşıyoruz, bunu sağlıklı bulmuyoruz. İşe alım konusunda insanların adalet duygusunu zedeleyecek bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz.” dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde New York'taki TÜRKSEV'inde kendisine yönetilen soruları yanıtladı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan %50 KPSS, %50 mülakat hakkında sorulan soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

“Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir. Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim Bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz.” dedi.

Mülakat hakkında yapılacak olan resmî açıklama haberimizde yerini alacaktır. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak sunulmuştur.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.