Adalet Bakanlığı Devlet Personel Alımı Şartları

Adalet Bakanlığı Devlet Personel Alımı Şartları

Adalet Bakanlığı hangi şartlarda devlet personel alımı yapıyor. Adalet Bakanlığı Personeli nasıl olunur? Adalet Bakanlığı alım yapacağı her kadro için, farklı şartlar aramaktadır. Devlet memuru alımı genel durumları verildi.

Adalet Bakanlığı devlet personel alımı şartları nedir?

Adalet Bakanlığı hangi alanlarda personel alımı yapar ve hangi şartları ister?

Bakanlık zaman zaman adliyeler için, ceza infaz kurumları için, personele eğitim merkezlerine ve bakanlığa personel alımında bulunmaktadır. Adalet Bakanlığı personel alımları E Devlet ekranı üzerinden yapılmaktadır.

Adalet Bakanlığı Alım Yapılan Kadrolar Nelerdir?

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz mart ayında yaklaşık farklı kadro için alım açmıştır. Bu kadrolar genelde zabıt kâtibi, mübaşir, güvenlik görevlisi, İKM infaz koruma memuru, teknisyen, aşçı, hizmetli vb. alanlarda yapılıyor. Adalet Bakanlığı personel alımları için herkesin şahsi e devlet ekranından yapacağı başvuru geçerlidir.

Alımlar başladığında E-devlette sorgulama yapıldığında, Adalet Bakanlığı/İş Başvuru Ekranı açılıyor ve buradan ilgili kadro için başvurular yapılacak.

Alınan personel, adliyeler, ceza infaz kurumları icra daireleri, personel eğitim merkezleri ve Bakanlık merkezde istihdam edilir. Adalet bakanlığı personeli maaşları da istihdam edilen kadroya göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca adaylar bir de sözlü sınava girecek ve böyle değerlendirileceklerdir.

Kadrolarda Alım Şartları Nelerdir?

Tüm kadrolar için özel şartların yanı sıra, bazı genel şartların da aranması söz konusudur. Bazı genel şartlar şöyledir:

• Türk Vatandaşı Olmak,

• Başvuru günü itibariyle ilk defa atanacakların yaş şartını taşıması,

• Akıl hastalığı olmamak,

• Mahkûmiyeti bulunmamak,

• Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

• Arşiv ve güvenlik soruşturması olumlu gelmiş olmak.

Bu pozisyonlara başvuru yapmadan önce adayların Adalet Bakanlığı personeli ne iş yapar diye araştırması da gerekir. Her pozisyona ait özel şartların da bulunduğu unutulmamalıdır. Bunlar da öğrenilerek başvuru öyle yapılmalıdır.

Başvuruları yapmak için önce iş ilanlarına ulaşması gerekiyor. Aşağıda bulunan cep uygulamamız ile ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.