50 Bin TL Maaş Promosyonu Mu Olacak? Beklenti Güçlendi!

50 Bin TL Maaş Promosyonu Mu Olacak? Beklenti Güçlendi!

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan polisler için 50 bin TL Maaş promosyonu mu olacak? Beklentiyi güçlendiren yeni açıklamalar geldi. Açıklamaların ardından beklenti güçlendi. İşte tüm açıklamalar ve detayları...

Polis olarak çalışanlar için Emniyet Genel Müdürlüğü 50.000 TL Maaş promosyonu mu verecek? Beklentiyi güçlendiren açıklamalar yapıldığı nokta 50.000 TL Maaş promosyonu verilecek mi? Açıklamaları kimleri kapsıyor? İşte tüm açıklamalar...

“Polisimizin maaş promosyon protokolü, 18 Mart 2022 tarihinde Vakıfbank ile imzalanmış ve 104 TL’den 300 TL’ye çıkarak yüzde 188 artış sağlanmıştır.

Protokolde ısrarla anlamamazlıktan gelinen bir nokta da promosyon ödemesinde her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artış yapılacak oluşudur.

Yani 300 TL sabit bir rakam değildir. Bu, Türk Polis Teşkilatının tarihindeki en yüksek promosyon ödemesidir. Promosyon ödemelerindeki memur maaş zammı oranındaki artış, 2023 yılının ocak ayından itibaren geçerli olacaktır.

Tüm bunlara rağmen 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve Maaş Promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir. Bu görüşmeler halen devam etmektedir.”

“Henüz bu görüşmeler sonuçlanmamışken, maaş promosyonu üzerinden algı operasyonuna girişmek, bundan siyasi rant elde etmeye çalışmak iyi niyetle açıklanamaz. Bu, büyük fedakarlıklarla görev yapmakta olan meslektaşlarımızın çalışmalarına destek değil adeta köstek olmaktır. Sayısız kez açıklama yapmamıza rağmen polisimizin maaş promosyonu üzerinden inatla dezenformasyon yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.”

“300 TL Türk polis teşkilatının tarihindeki en yüksek promosyon ödemesidir”

“3-5 bin kişilik kamu kurumlarında çalışan memurlar 35-37 hatta 41 bin TL peşin maaş promosyonu alırken, 330 bin kişilik teşkilatın mensubu polisler 70-80 TL aylık promosyon alıyor. Yeni anlaşmayla bu rakam 300 lira aylığa çıkarılmak isteniyor. Biz hakkımız olan 50 bin TL promosyonu peşin istiyoruz.”

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.