2023 Sosyal Yardım! Elektrik ve Doğalgaz Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023 Sosyal Yardım! Elektrik ve Doğalgaz Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kışın kapıya dayanmasıyla birlikte artan ısınma masrafları herkesi şimdiden düşündürmeye başladı. Özel sektör çalışanları ve özellikle asgari ücretlileri doğrudan ilgilendiren 2023 elektrik yardımı resmen yürürlüğe girdi.

Asgari ücretlileri ilgilendiren yardım yürürlüğe girdi. Buna göre artık sigortalı çalışanlar da bu yardımdan faydalanabilecek. Dolayısıyla elektrik yardımı alma şartları arasında bulunan sigorta kaydı olmama, tarihe karışıyor. Aynı şekilde 2023 doğalgaz yardımı için de aynı yürürlülük hizmette olacak. Doğalgaz yardımı alma şartları içinde sayılan sigortasız olma şartı resmen kaldırılıyor.

Yapılan yeni düzenlemeyle 2023 sosyal yardım kampanyaları arasında yer alan ısınma giderleri için destek resmen başladı. Artık sigortalı çalışanların maaşında vergi muafiyeti uygulanacak. Böylelikle çalışanlar 600 TL’nin üzerinde bir ek gelir elde edecek.

2023 Elektrik Yardımı Başvuruları, 2023 Doğalgaz Yardımı Başvuruları

Yukarıda belirtilen süreç kendiliğinden işleyecektir. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte çalışanlara ısınma desteği vergi kesintisinden muaf olma şeklinde uygulanacak. İşverenlerin takip etmesi gereken bir süreç olacak. İşveren sigorta üzerinden işlemleri gerçekleştirecek ve 2023 elektrik yardımı başvuruları ve 2023 doğalgaz yardımı başvuruları şartı aranmadan destek verilmeye başlanacak.

Ayrıca Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından verilen yardımların da devam edeceği bildirildi. Buna göre 2023 doğalgaz desteği ve 2023 elektrik desteği, yine dar gelirli ailelere ödenmeye devam edilecek. Doğalgaz yardımı ne zaman bitecek sorusunun yanıtı ise 2023 Haziran ayıdır. Elektrik desteği bitiş tarihi ise şuan için bulunmuyor.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum