2022 Yılı Güncel Uzman Çavuş Net Maaşları Belli Oldu Mu? Ne Kadar Oldu?

2022 Yılı Güncel Uzman Çavuş Net Maaşları Belli Oldu Mu? Ne Kadar Oldu?

2022 Yılı Askeri Uzman Çavuşların Net Maaşları belli oldu mu? Ne kadar arttı? Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı Kurumlardaki askeri personellerin aylık maaşları netleşerek yayımlandı. Askeri rütbeli personellerin maaşları netleşti.

TSK, Jandarma Genel Komutanlıkların Aylık Alınan Maaş Bilgilendirmesi

2022 Yılında Askeri personellerin maaşları netleşti askeri adayların ve askeri personellerin dikkatine. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlıkları olmak üzere Askeri personellerin maaşlarındaki zamlar netleşti. Askeri personellere yılda 2 kez artı yıpranma payı, komisyonlarla birlikte yılda maaşlarına 3 kere zam yapılmaktadır.

2022-yili-guncel-uzman-cavus-net-maaslari-belli-oldu-mu-ne-kadar-oldu-2.jpgAskeri Rütbeli Personellerin Yapılan Zamlar Hakkında Açıklamalar

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel kuvvetleri olmak üzere iki birimde zamlar belirlenerek 2022 yılın aylık maaş netleri belli olarak yayımlandı. 2023 yılı için planlanan yeni zamların geleceğini ardından belirtildi. 2022 yılın zamları gerçekleştirilerek 2023 yılına doğru yapılacak zamlar konuşulup belirlenecek olan 2023 yılında yapılacak olan zamlar neler olacağını henüz bilinmiyor?

2022-yili-guncel-uzman-cavus-net-maaslari-belli-oldu-mu-ne-kadar-oldu-1.jpg2022-2023 Yılında Yapılan ve Yapılacak Askeri Zamlar

2022 yılında Askeri zamlar Askeri personellerin yıl kıdemine göre ve rütbeye göre farklar artmaktadır. İlk başlayan rütbeli ile 10 yıllık bir rütbeli askeri personellerin maaş farkı katarak kıdem zammı da eklenmektedir. Uzman Çavuşların 2022 Yılında gerçekleştirilen zamlar en düşük 15 bin ila 18 bin arasında kıdem farkına göre değişmektedir. 2023 Yılına yeni planlamalar devam etmekte olup yeni yapılacak zamların henüz netleşmediği ama tahminen 20 bine kadar yükseltileceği konuşulmaktadır. Askeri Personelleri yıpranma payıyla beraber daha fazla zamların yapılması gerektiğine göre beklenmektedir. Askeri personellerin yılda en az iki kez zam yapılarak maaşlar artmaktadır. Hava, Deniz, Kara, Jandarma olmak üzere 4 Komutanlık kurumlarında askeri personellere zamların daha da artacağı ileri sürülmektedir.

Uzman Çavuş Olmanın Şartları Neler?

Türkiye Cumhuriyeti uyruğunda olunması.

Adayların en az ilköğretim düzeyde olunması.

Sağlık durumu elverişli ve askeri personel olmaya engel olmadığını gösteren belgeye sahip olunması.

Yükümlü Askerlik yapanlar ise askeri nitelik belgelerini almaları gerekmektedir.

Askerlik şartı aranmamaktadır.2022-yili-guncel-uzman-cavus-net-maaslari-belli-oldu-mu-ne-kadar-oldu-3.jpg

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.