2022 Asgari Ücret Zammı Olacak Mı? Cumhurbaşkanı Açıkladı

2022 Asgari Ücret Zammı Olacak Mı? Cumhurbaşkanı Açıkladı

Asgari ücrette son dakika zam haberleri duyulmaya başladı. Gözler asgari ücret zammına çevrildi. Asgari ücret zammı ne kadar olacağı hakkında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Konuşmada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Asgari Ücret Açıklaması

Asgari ücreti bekleyenler için Cumhurbaşkanı açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşması ardından milyonlarca asgari ücretli çalışanlarını heyecanlandırdı. Temmuz ayından sonra asgari ücrete zam gelecek mi söz konusu oldu.

2022 Yılında asgari ücrete ek zam söz konusu oldu. Asgari ücreti %200 e yakın dolar cinsinden ise %100 e yakın arttırıldı.

Asgari Ücret Zam mı 2022 Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan TİM Meclisi Genel Kurulunda Yaptığı Konuşmada Son zamanlarda yapılan fahiş fiyat artışlarına yapılan zamlardan dolayı asgari ücrette çalışan vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesi sonucunda bizler de temmuz ayı asgari ücret zammını yapmak için bu konuları ele alarak vatandaşlarımızı mutlu edecek şekilde asgari ücrete zam yapacağız. Dedi

Değerli Kardeşlerim Diyerek Konuşmasına Devam etti Petrol fiyatları gıda fiyatları bakliyat fiyatları ile tarım alanları için ekilecek olan gübre fiyatları büyük ve küçükbaş hayvan yemlerinin 2-3 kat arttığı bir zor dönemlerden geçiyoruz bu zor dönemleri elbet birlikte aşacağız.

Her şeyin 2-3 katına artığı dönemde dünyanın nereye geldiğini takip ediyoruz bu zor günleri atlatmak için ücretliler başta olmak üzere Tüm vatandaşlarımın aylık gelirlerini artırmak için ve aradaki farkı kapatmak için elimizden gelenini yapmaya çalışıyoruz ve çalışmayanda devam edeceğiz dedi.

Temmuz ayında da enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız. Kabine toplantı sonrasında gazetecilerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan işçi emekli ve memur ücretliler dahil herkesin gelirini artırmak için uğraşıyoruz ve bunun için düzenlemelerde bulunması için bakanlarımıza talimat verildiğini söyledi.

Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada 3 ifade dikkat çekti.

Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışları ücretli çalışan kardeşlerimi rahatlatacak.

Yılbaşında tüm çalışanların durumları gözden geçirilerek herkesin hakkını alması sağlanacak.

Sosyal yardım şemsiyesini genişleterek hiçbir vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.