19 Mayıs dahil kapanma gelecek mi? Kabine toplantısı ne zaman?

19 Mayıs dahil kapanma gelecek mi? Kabine toplantısı ne zaman?

Türkiye genelinde tam kapanmanın son günlerini yaşıyoruz. Ama tüm vatandaşların aklında 19 Mayıs dahil edilerek ek kapanma tedbiri gelecek mi? Kabine toplantısı bugün yapılacak mı? Yeni kararların açıklanması ne zaman olacak?

Tüm Türkiye tarafından düzenlenecek olan kabine toplantısı ile ilgili gelişmeler çok yakından takp edilmekte. Son dakika kabine toplantısı ne zaman yapılacak? İçinde bulunduğumuz bu kapanma süresi 17 Mayıs 2021 tarihinde son buluyor peki yasaklar devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Başkanlığında kabine bu gün toplanacak mı?

Cumhurbaşkanı Başkanlığında toplanan kabine toplantısının bugün yapılıp yapılmayacağı hususunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Açıklama olması durumunda gelişmelerden son dakika olarak sizleri haberdar edeceğiz.

Ülkemizde Normalleşme Hangi Şekilde Olacak 

Hürriyet Nuray Babacan haberine göre düzenlenen 17 günlük tam kapanma sonrasında normal hayata geçiş için bazı ince konular belirlenmeye başlamış. Hükümet kanadından incelemelere göre toplam vaka sayısında 10 bin rakamı görüldüğünde kademeli bir açılış söz konusu. Bu aşamada il açılacak yerler ise küçük işletmeler ve yüz yüze eğitim olarak düşünülmekte.

Düzenlenecek kabine toplantısı ile 17 Mayıs sonrası yeni bir kapanma açıklanmaz ise kademeli açılışta düğün, taziye, asker uğurlama tarzında kalabalık grupların uluşturulduğu ortamlar için kısıtlamaların aynı şekilde devamı beklenilmekte. Beklenildiği şekilde vatandaşlarımıza yoğun aşılama işlemleri haziran ayında tamamlanırsa diğer yaz aylarında rahatlama gelecektir.

Kaynak:kamupersonelialim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.