134 Bin İstihdam Projesi Yayımlandı

134 Bin İstihdam Projesi Yayımlandı

2022 Yılı içinde 134 bin istihdam projesi yayımlayarak hakkında Cumhurbaşkanı tarafından proje detay açıklamasıyla yayına sundu. Cumhurbaşkanı tarafından Ülkemizin büyümesinde kat kat hızlandırarak gelişmişlik seviyesini yükselteceğini duyurdu.

Firmalara Proje Bazlı İstihdam Paketi

Önceki yıllarda hizmet süresi boyunca 23 projeyi tamamlanan 19 firmalara verilecek gerekli evrakları teslimatının hayırlı olmasını belirtildi. Ülkemizin gelişmesindeki seviye oranını yükseltme çabalarını başarıyla tamamlamalarındaki kişileri şükranlarını sunduğunu belirtti Cumhurbaşkanı.

134-bin-istihdam-projesi-yayimlandi-1.jpg

Gerçekleştirilen İstihdam Proje Kapsamında Genel Açıklamalar

Proje üzerine yapılan çalışma 2017 yılında hazırlık çalışmalarına başlayıp yakın çerceve ve içerisinde teşvik edilecek projeler tamamlayarak sunuldu Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalarda bulundu.

134 bin Sağlanacak İstihdam Planlamaları neler?

Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yeni proje kapsamında 2003-2017 ve 2022 yılına kadar olan ki planlamalar devam etmekte olup ilerlemeler katederek büyüme hedefleme planlamalarda ilerlemektedir. Cumhurbaşkanı tarafından bulunan açıklamalarda işsizlik oranı %10 biraz üzerinde olarak belirterek ve bay-bayan olarak istihdamlardan seçilerek hızla artış sağladığını bunu % teklik rakamlara düşürüleceğini belirtti. Yakın zaman içerisinde işsiz kişi kalmayacağını beyan ederek sundu. Turizm sektöründeki gelişmeler istihdam sektöründeki kazanımları getireceğini sundu.

134-bin-istihdam-projesi-yayimlandi-2.jpg

Türkiye’nin sadece büyümediğini ve Türkiye’nin adil şekilde dağılmasını sağladığını beyan etti. İhracatımızı yıllık 36 milyar dolardan mart ayı itibari 160 milyar dolara çıktını ve burada sunulan başarımızın ilerlemede katettiğimiz belirtiyor. Yeni sezonla birlikte turizm sayısında artış sağlanmasında yeni rekorlara imza atılacaktır. Doğunun ihmal edilmeyeceğini altını çizerek söylediği illerin mühim olduğunu vurguladı. Van, ağrı, Iğdır illerini 3’lü zirve olduğunu belirtti.

Kamu durumunda Milli Gelirlerimiz neler?

Turizm sektörü sayesinde ekonomik düzeyde refah olacağını ve ‘Devletimizi’ borç yatağına girmeden gelişmişlik seviyemizi yükseltme aşamasında olduğunu belirtildi. Kamu borçlarının milli gelirlerimizin oranı 2000 yılında %60 iken bu oran geçtiğimiz yıl %8,5 altına düştüğünü sundu. Daha önceki Türkiye’de verilen vergilerin neredeyse tamamına yakın borç faizlerine ödemesine giden durumlardaydık. Önceleri %85’leri bulduğunu ve şimdi 2022 yılında 87 lirası faiz 57 milyar anapara olmak üzere 630 milyar elde edilen toplam gelir. Bütçe gelirleri 5 kattan fazla artarken borç ödemeleri aşağı yukarı aynı kalmıştır.

134-bin-istihdam-projesi-yayimlandi-3.jpg

Ülkemizin kalkınma seviyesini büyüterek geliştirdiği sundu.2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağını ve ülkemizin daha da büyüyeceğini ileri seviyede yükseleceğini altını çizerek belirtti. ’Büyüme demek yatırım demektir-Yatırım demek istihdam demek, üretim, ihracat ve hizmet-teknoloji-refah olduğunu açıklamalarda sundu

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.