2023 Merkezi Atama Memur Alımı ÖSYM KPSS 2023/6 Tercih Kılavuzu

2023 Merkezi Atama Memur Alımı ÖSYM KPSS 2023/6 Tercih Kılavuzu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 2023 yılı kapsamında merkezi atama memur alımı tercih kılavuzu yayınlandı. En az lise mezunu adaylardan farklı kadrolarda ve unvanlarda istihdam edilmek üzere ÖSYM KPSS 2023/6 tercih kılavuzu haberimizde verilmiştir

ÖSYM Merkezi Atama Tercih Kılavuzu

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ÖSYM 2023/6 tercih kılavuzu kapsamında 1392 memur alımı yapılacağı açıklandı. Farklı kadroda ve unvanlar da yapılacak olan alım için en az lise mezunu adaylardan başlamak kaydıyla önlisans ve lisans mezunlarından da müracaat kabul edilecektir. 81 şehirde şartları sağlayan adaylar için başvuru ekranı ve kılavuzu haberimizde verilmiştir. Kamupersoneliliam.com yazar ekibi olarak ilanın gerekli detayları yazdık.

Alım Yapılacak Kadro ve Unvan Detayları Açıklandı

Lise: Temizlik görevlisi, aşçı, şoför, bulaşıkçı, makine teknisyeni ve elektrik elektronik teknisyeni alımı yapılacaktır.

Önlisans: Büro personeli ve koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacaktır.

Lisans: Büro personeli alımı yapılacaktır.

KPSS Taban Puan Şartı Yok

2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınav sıralamasına göre alım yapılacaktır. Fakat taban puan şartının aranmadığı belirtilmiştir. Lise mezunları için P - 94 önlisans mezunları için P - 93 ve lisans mezunları için P - 3 puan türünden puan almış olmanız gerekmektedir. Herhangi bir taban puan şartı aranmayacak olup işe alınacak olan personeller KPSS puan sıralamasına göre işe alınacaktır. Bu nedenle de mülakat sınavı yapılmayacaktır.

Memur Alımı Başvuru Şekli ve Tarihi

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanmış olan müracaat kılavuzuna göre başvurular 5 Ekim 2023 tarihi itibari ile başlamıştır. Adaylar için son başvuru tarihi 11 Ekim 2023 olarak açıklanmıştır. Başvurular ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile online olarak yapılacaktır. Şahsen veya posta yolu ile yapılacak olan başvurular değerlendirilme aşamasına alınmayacaktır.

Lise mezunu personel alımı başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Önlisans mezunu personel alımı başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Lisans mezunu personel alımı başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.