1970 Kamu İşçi Alımı (Temizlik Personel Alımı) Diyanet Başvuruları Sürüyor

1970 Kamu İşçi Alımı (Temizlik Personel Alımı) Diyanet Başvuruları Sürüyor

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında bulunan 16 ilde çalıştırmak üzere 1970 kamu işçi alımı (Temizlik Personeli Alımı) başvuruları sürüyor. Adaylar başvurularını nasıl yapacak? Hangi okuldan mezun olanlar başvuru yapabilecekler.

Diyanet İşleri Başkanlığı kamu işçi alımı ilanını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Diyanet tarafından yapılan açıklamaya göre, kurumun taşra teşkilatına 16 ilde çalıştırmak üzere 1970 işçi alımı yapılıyor.

Hangi okuldan mezun olanlar başvuru yapabilecekler?

Yayımlanan Temizlik personeli kadrosuna başvuru yapacak adaylardan en az lise mezunu olmaları şartı aranıyor.

Kadro dağılımı ve alım yapılacak iller şu şekilde;

Diyanet İşleri Başkanlığı, temizlik görevlisi kadrosunda toplam 1971 personel alımı yapacak. Bu alım için kontenjan dağılımı, 1118 kadın temizlik görevlisi ve 853 erkek temizlik görevlisi şeklinde belirlendi. Alım yapılacak iller ise şu şekilde sıralandı: Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Manisa, İstanbul (Anadolu), İstanbul (Avrupa), Tekirdağ, Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize, Van ve Yozgat.

Adaylardan aranan şartlar neler olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı, temizlik görevlisi alımları için bazı şartlar belirledi. Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşıması gerekmektedir. Erkek adaylar askerlik durumlarına göre değerlendirilecek olup, askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak gerekmektedir.

Ayrıca, son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak da şartlar arasındadır. Son olarak, görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak ve ortaöğretim kurumlarından (lise veya dengi okul) mezun olmak da özel şartlar arasındadır.

Son başvuru tarihi ne zaman?

Diyanet 1970 işçi alımı (Temizlik Personel Alımı) ilanına başvuru için adaylara verilen süre 5 Mayıs 2023 tarihinde doluyor.

Adaylar başvurularını nasıl yapacak?

Diyanet 1970 işçi alımı (Temizlik Personel Alımı) için adaylar başvurularını sinav.diyanet.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak yapabilecekler.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.