Yurtdışı Türkler Akraba Topluluklar Başkanlığı Nasıl Memur Alır?

Yurtdışı Türkler Akraba Topluluklar Başkanlığı Nasıl Memur Alır?

Başkanlığın görev alanlarında belirlenen pozisyon ve kadroya göre aday alımları yapılmaktadır. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nasıl memur alımı yapar? Haberimizde tüm detaylarıyla incelemeye ve sizlere iletmeye çalışacağız.

Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Nasıl Memur Alımı Yapar?

Açılacak ve yayınlanacak giriş sınavına ve personel sayısına bakmak ilk merak edilen durumdur. Bu sınav yazılı ya da sözlü olmak üzere 2 aşamadan oluşmaktadır. Başvuru yapabilmek için başvuru tarihlerinin yakından takip edilmesinde fayda vardır.

Sınava girmek ve başvuru yapmak için adayların Türk Vatandaşı olması aranan ilk niteliktir. Yazılı sınav için 40 yaşını doldurmamış olmak ve adayların ilgili bölümlerden en az 4 yıllık lisans mezunu olmaları. YDS ya da buna eşdeğer bir sınava ilişkin belge. Diploma ya da mezuniyet belgesi. Vesikalık fotoğraf, Sertifika ya da tecrübeli olduğunu ispatlayan çalışma belgesi ve özgeçmiş oluşturmaları gerekmektedir.

Başvuru ve Sınav Aşamaları Nelerdir?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Personel Sınavları yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamadır ve klasik ya da test şeklinde yapılmaktadır. Yazılı sınavlarda adayların en az 60 puan alması ve sınav ortalamasının 70 olması gerekmektedir. Yazılı sınavda ortalama 70 puanı görenler yabancı dil puanlarına bakılarak en yüksekten en düşüğe doğru sıralanarak sözlü sınava katılmaya hak kazanacaklardır.

Başvurular incelendikten ve aranan şartlar uygun görüldüğü takdirde sözlü sınava çağrılacak adaylar isimleri ve sınav yeri, tarihi belirtilerek Başkanlığın internet sitesinde ilan edilecektir. Sınavlarda başarılı olanlar Başkanlığın belirlediği birime görevlendirilmek üzere atanmaktadırlar.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yaptığı sınavlarda konu olarak genel yetenek, genel kültür, sosyoloji, iletişim ve siyasi tarih gibi pek çok alana değinebileceğinden adayların bunları göz önünde bulundurarak çalışmalarında fayda vardır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.