Sözleşmeli Personel Kadro Düzenlemesi İçin Süreç Devam Ediyor

Sözleşmeli Personel Kadro Düzenlemesi İçin Süreç Devam Ediyor

Kamu kurumlarında çalışan 560 bin sözleşmeli personelin kadro düzenlemesi için süreç devam ediyor ve ekim ayında meclisin açılmasıyla düzenleme yasayla kesinleştirilecek. Mali ve özlük haklarla ilgili olan yasa için meclisin harekete geçmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yasama döneminin sona ermesi ile meclis tatile girmişti. Bununla birlikte kamu kurumlarında sözleşmeli personel olarak çalışan 560 bin kişi için çıkacak yasanın Ekim ayında meclisin açılmasıyla birliye yürürlüğe girmesi bekleniyor. Mali ve özlük haklarla ilgili meclis harekete geçecek.

Toplu Sözleşmede Yer Almıştı

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde tıpkı 3600 ek gösterge gibi kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personelin kadro düzenleme konusu da dahil edilerek sözleşmeli çalışanlarla ilgili bir çalışma yapılacağı ve bu çalışmanın 2022 yılı içerisinde tamamlanacağı madde olarak yer verilmişti.

Kadro Hakları İsteğe Bağlı Olacak

Kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 560 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yapılacak düzenleme geçtiğimiz süreçte gündeme gelmişti. Çalışanların hakları için kapsamlı bir düzenleme yapılacak ve bu düzenlemeyle sözleşmeli personele kadro hakkı verilecek. Kamudaki sözleşmeli memurların ise memur olarak kamuya atanması personelin isteğine bağlı olacak. Yapılan çalışmalarla ilgili detaylar kesinleştikçe kamuoyu ile paylaşılacak.

ÇSGB Bakanı Bilgin'den Açıklama

Kamu da çalışan sözleşmeli personelin kadro düzenlemesiyle ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamasında şunlara yer vermişti; “Kamuda sözleşmeliler sorunu var. Bunları sadeleştireceğiz, sözleşme yapılması zorunlu olanları statülere dönüştüreceğiz, diğerlerinin de kadro haklarını vereceğiz.” dedi.

Konuyla İlgili Çalışmalar Hızlandırıldı

Kadro düzenlemesi ile ilgili çalışmaların hızlandırıldığını söyleyen Bakan Bilgin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde ayrı bir çalışma grubu oluşturulduğunu ifade etti. Bunların yanı sıra sözleşmeli personelin kadro düzenlemesiyle ilgili sendikaların da görüşleri alınacak. Daimi kadro için alternatif çözümler değerlendiriliyor. Çalışılan taslaklar sendikalarla da değerlendirilecek.

Konuyla İlgili Netice İçin Gözler Meclis'e Çevrilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim 2022’de yasama döneminin başlamasıyla birlikte sözleşmeli personel kadro düzenlemesinin gündeme getirilmesi bekleniyor. Geçici işçilerin çalışma sürelerinin 10 aydan 12 aya çıkarılması, 70 bin taşeron çalışanın kadroya alınıp tayin hakkı verilmesi de ele alınan konuların arasında yer alıyor.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum