Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Alımı Ve Başvuru Şartları Nedir?

Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Alımı Ve Başvuru Şartları Nedir?

Bu makalemizde, Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli nasıl olunur? Sorusunun yanıtlarını araştıracağız ve bulduğumuz cevapları sizlerle paylaşacağız.

Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli nasıl olunur? Konusunu araştıran, Emniyet Genel müdürlüğü bünyesinde personel olarak çalışmak isteyen kişiler, isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden güncel iş ilanlarını takip edebilir ve yetkin olduğu göreve başvuruda bulunabilir. Dönemsel olarak farklı görev ve pozisyonlarda iş ilanı yayınlayan Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili iş ilanlarına, dilerseniz E-Devlet portalı üzerinden de başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru yapılabilmesi için KPSS-P94 sınavına girilmiş olunması ve geçerli bir not alınmış olunması gerekmektedir. Bu puan türü üzerinden en yüksek sonuçtan başlamak üzere alınacak olan toplam personelin sayısının 5 katı kadar aday, mülakat için davet edilmektedir. Sınavdan ve sözlü ya da uygulamalı olarak yapılacak olan mülakattan başarılı olan adayların, istenen belgeleri tamamlamaları neticesinde atamaları gerçekleştirilecektir.

Yazımızın devamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli maaşları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli ne iş yapar? Konularına değineceğiz.

Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Maaşları

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde farklı pozisyonlarda ve farklı görevlerde işler bulunmasından dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli maaşları, icra edilen göreve ve pozisyona göre değişiklik göstermektedir.

emniyet-genel-mudurlugu-personel-alimi-ve-basvuru-sartlari.jpg

Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Ne İş Yapar?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde farklı görevlerde ve farklı pozisyonlarda personel alımı gerçekleştirilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli ne iş yapar? Sorusuna genel bir cevap vermek gerekirse, bulunulan bölgede, yurtiçinde genel olarak düzenin sağlanması, suç durumlarına müdahale edilmesi, suçların önlenmesinin sağlanması, huzurun sağlanması, suça eğilimin önlenmesi, trafik kaza durumlarında tespit tutanağının düzenlenmesi, trafik suçluları hakkında tutanak tutulması, yapılması gereken işlemlerin yerine getirilmesi ve takibi, yasaların uygulanmasının sağlanması, bazı lisansların ve belgelerin düzenlenmesi ve kontrolünün gerçekleştirilmesi vb gibi görevlerin yerine getirilmesini sağlamaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.