3600 Ek Gösterge Torba Yasada! Meslek Grupları

3600 Ek Gösterge Torba Yasada! Meslek Grupları

3600 ek gösterge torba yasası Meclis’ten geçti. Ek gösterge torba yasası ile birlikte bedelli afları, emekli maaşları ve öğrenci afları gibi birçok konu yer aldı. 3600 ek göster peki ne zaman maaşlara yansıyacak? İşte meslek grupları…

3600 ek gösterge sonunda Meclis’ten geçti. Yasa ile birlikte bedelli affı ve emekli affı gibi birçok konularda yer aldılar. TBMM 1 Ekim 2022 tarihine kadar tatilde. TBMM tarafından kabul edilen torba yasası ardından 3600 ek göstergeye dahil olacak kamu çalışanlarının kapsamı da genişletilmiş oldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan yasanın ardından TBMM gündeme getirildi. TBMM tarafından 3600 ek gösterge kabul edilerek onaylandı.

Ek Gösterge Ne Zaman Maaşlara Eklenecek?

3600 ek gösterge yasası Haziran ayı sonlarına doğru bitti. Kabul edilen yasaya göre 3600 ek gösterge maaşları 2023 Ocak ayında yansıyacaktır. Ayrıca 3000 ek gösterge kapsamında olan tüm meslek gruplarına maaş zammı yapıldı.

Ek Gösterge Hangi Meslekleri Kapsıyor?

Öğretmenler, yükseköğrenim mezunu polisler, lisans eğitimi gören sağlık çalışanları ve din görevlilerinin ek gösterge yasası kabul edilince 3600’e çıkarıldı. Ayrıca avukatlar, istatistikçi, matematikçi, jandarma, bekçi, il müdürü, yüksek yardı müdürleri gibi meslek gruplarınki ise 3600’e yükselecek.

Hangi Unvanlar Hangi Göstergeden Yükseldi?

3000-3600 Ek Göstergeye Yükselen Meslek Grupları;

Jeomorfolog, hidrojeolog, fizikçi, matematikçi, kimyager, iktisatçı, jeolog,

2000-3600 Ek Göstergeye Yükselen Meslek Grupları;

İl müdür yardımcıları, hemşireler, din görevlileri, gelir uzmanları, mali hizmetler uzmanı, denetmenler, şube müdürleri ve ilçe müdürleri,

3600-4400 Ek Göstergeye Yükselen Meslek Grupları;

Genel müdür yardımcıları ve bu unvanlarda görevlendirilen yöneticiler.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum