2023 YKS Sonuçları Açıklanma Tarihi Belli Oldu! İşte Sonuç Sorgulama Ekranı

2023 YKS Sonuçları Açıklanma Tarihi Belli Oldu! İşte Sonuç Sorgulama Ekranı

17-18 Haziran 2023 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığı tarafından YKS sınavı iki oturum (TYT – AYT- YDT) şeklinde gerçekleşmişti. Sınavların tamamlanmasıyla birlikte sınava katılmış olan adaylar için heyecanlı süreç başladı. Peki 2023 YKS sonuçları?

2023 YKS Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı

Lise dönemini tamamlayan öğrenciler için yapılmış olan yüksek öğretim kurumları sınav sonuçları için geri sayım süreci devam ediyor. İlgili kurum tarafından 3 oturum şeklinde düzenlenen YKS sınavına giren öğrenciler tarafından gözler yapılacak olan son dakika açıklamasına çevrildi. ÖSYM’nin 2023 sınav takvimi açıklanmasıyla birlikte YKS sonuçları için tarih verildi.

2023 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Yapılan son dakika açıklamasına göre, 20 Temmuz 2023 tarihinde sonuçların açıklanacağı bilgisine ulaşıldı. Fakat hangi saat aralığında sonuçlarını açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Üniversiteye girmeye hak kazanan adaylar ÖSYM sonuç sayfası üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme erişim sağlayabilecekler.

Şifre bilgilerine sahip olmayan adaylar ise e - devlet aracılığıyla yine aynı sistem üzerinden erişimlerini kolaylıkla sağlayabilecekler ve sonuç ekranına ulaşabileceklerdir. Adayların ikamet adreslerine sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Sonuçlarınızı yalnızca verilmiş olan adres üzerinden veya kurumun resmi mobil uygulaması üzerinden öğrenebileceksiniz. İnternet üzerinden yayımlanmış olan tüm ÖSYM duyuruları adaylar için tebliğ hükmün de olacaktır.

ÖSYM’den Okul Birincileri için Son Dakika Duyurusu

YKS sınavına katılmış olan ve okul birinciliğine sahip olan adayların okul birinciliği puanlarını kontrol edilmesi hakkında ÖSYM resmi internet sitesinden uyarılar yapıldı. Adaylar https://ais.osym.gov.tr adresinden 12 Temmuz 2023 ve 25 Temmuz 2023 tarihleri arasında kontrollerini sağlayarak; okul birinciliği bilgisinde eksiklik veya hata olup olmadığını MEB e-okul sistemi üzerinden gereken düzenleri 25 Temmuz 2023 tarihine kadar yapmış olmaları gerekmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.