2023 Yılı GSB Personeli Olma Şartları Nedir? Ne Kadar Maaş Alırlar?

2023 Yılı GSB Personeli Olma Şartları Nedir? Ne Kadar Maaş Alırlar?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenli olarak yönettiği KYK da istihdam etmek üzere yurt personeli alımı yapıyor! Yurt personeli olma şartları nelerdir? Kimler yurt personeli olabilir? 2023 yılı itibariyle ne kadar maaş alırlar?

Yurt Personelinin Görevleri Nedir?

Yurtlarda yönetimi sağlayan ve idareden sorunlu olan adaylara Yurt Yönetim personeli denilir. Yurt personelleri kendi içerisin de 4 bölüme ayrılmaktadır. Bunlar: “Personel İşleri Birimi, Satın Alma İşleri Birimi, Eğitsel Bölüm, Öğrenci İşleri Bölümü" şeklindedir. Her bölümün görevleri kendi içerisin de farklıdır ve her bölüme farklı personel ataması yapılmaktadır. Yurtların güvenliği, nöbet çizelgeleri, personel durumu, satın alma işlemleri, öğrenci giriş çıkışları, yemekhane düzeni, çamaşırhane düzeni gibi bir çok yerde sorumludurlar.

Yurtlar da çalışma sistemlerine göre her gün bir memur gece nöbetine kalır. Öğrencilerin başına olası bir durum geldiğin de istenmeyen durumlar da oluştuğun da veya doğal afetler gibi durumlar da güvenlik kapsamın da yaşanacak her şey o gün nöbetçi olan yurt personeli sorumlu tutulmaktadır. Bazı yurt personelleri gece güvenlik ile birlikte devriye de atar.

Yurt Personel Alımı Başvuru Koşulları Nedir?

Lisans mezunu olma şartı aranmaktadır. Tüm bölümlerden başvurular alınsa da Psikoloji, Sosyoloji, Turizm, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Ekonometri ve Endüstri İlişkiler bölümlerinden mezun olan adaylara daha fazla kontenjan verilmektedir.

2022 KPSS sınavından P3 puan türün de en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Emekli olmayan adaylar 65 yaşına kadar başvuru yapabiliyorlar.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Son Alım İstatistikleri!

Son alımlarına göre; İşletme, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Ekonometri ve Endüstri İlişkiler bölüm mezunlarından; 210 erkek ve 335 kadın; Psikoloji, Sosyoloji, Turizm bölüm mezunlarından 210 erkek ve 335 kadın; son olarak diğer lisans mezunlarından ise 58 erkek ve 52 kadın olmak üzere 1200 yurt personeli alımı yapılmıştır.

2023 Yurt Personel Maaşları Ne Kadar?

Bakanlık bünyesin de çalışma isteyen adaylar için de en çok merak edilen konular dan birisi de maaşlar konusu oldu. Sözleşmeli personel kapsamın da istihdam edilene yurt personelleri, hizmet yılı ve kıdem yılına göre farklı maaşlar almaktadırlar. İşe yeni başlayan yurt personeli ortalama 10 bin TL maaş almaktadır. Bu durum evli ve çocuk sahibi ise maaşlar da yükselme olarak yansır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.