2023 Sosyal Yardım Ödemesi! Aylık 1500 TL Verilecek

2023 Sosyal Yardım Ödemesi! Aylık 1500 TL Verilecek

Devlet tarafından ihtiyacı olan kişilere pek çok 2023 sosyal yardım ödemesi destek amaçlı yapılmaktadır. 2023 sosyal yardım ödemesi 1500 TL olarak verileceği açıklandı. Ev hanımı ve çalışan kadınlara da sosyal yardım ödemeleri ile destek sağlanmaktadır.

Kadınlara, ailelere, hastalara, çocuklara, işsizlere, yaşlılara ve engellilere yönelik pek çok sosyal destek programı sunulmaktadır. 1500 TL nakit para yardımı yapılmakta ve aylık ödemesi gibi verilecektir. 2 ayda bir hesaplara yatacak olan ödeme özellikle sosyal yardımlarda hak sahiplerinin % 60’tan daha fazla kadınlara verilmektedir. Kadınlara yapılan yardımlar arasında 2 ayda bir 1500 TL ödemesi de yer almaktadır.

Sosyal Yardım Ödemesi Şartları

Devlet tarafından ihtiyacı olan kişilere verilen sosyal yardım ödemelerinin şartları bulunmakta ve bunların yerine getirilmesi gerekmektedir. Sosyal yardım ödemesi şartları;

Dul Kadınlara 1500 TL; Eşi vefat eden maddi bakımdan dezavantajlı durumda olan kadınlara 1500 TL destek verilmektedir. Ödeme her ay için hesaplanarak 2 ayda bir yapılmaktadır. Hane içinde sosyal güvencesi olan kişi bulunmayan ihtiyaç sahibi olan ve eşini kaybetmiş kadınlar bu tarz destekten yararlanmaktadır. Bunların yanı sıra bu ödemeden yaralanan kadınlar adına ev projesi de hayata geçirilmektedir.

Hanelere Ayda 850 – 1250 TL: Aile Destek Programı ile ihtiyacı olan hanelere 12 ay boyunca ayda 850 ile 1250 TL arasında nakit desteği sağlamaktadır. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelir 1850 TL altında olan kişiler destekten yararlanabiliyor. Destek adına e- devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları başvuru yapılması gerekiyor.

Çocuklara En Az 1267 TL; Ailelere çocuklarının yanında bakıma olanak sağlaması amacı ile verilen Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi okul öncesi çocuk için 1584 TL, ilköğretimde okuyan için 2376 TL, ortaöğretimde okuyan kişilere 2535 TL ve yüksek öğrenimde okuyanlar için ise 2852 TL ödeme yapılmaktadır. Ortaöğrenim seviyesinde olup okula devam edemeyenler için 1584 TL kurum bakımından ayrılan gençler adına ödeme de 1267 TL olarak verilmektedir.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.