2022 Yılı Bedelli Askerlik Hakkında Her şey

2022 Yılı Bedelli Askerlik Hakkında Her şey

Bedelli askerlik hakkında detaylı bilgi almak için haberimizi hazırladık. Dövizle askerli nasıl yapılır? DAHTE detayları ve günümüzdeki askerlik ücretleri neler? İşte 2022 yılı bedelli askerlik detayları...

Askerlik görevini tamamlamamış ve bedelli olarak askerlik görevini yapmak isteyenler için 2022 yılı bedelli askerlik hakkında bilgi hazırlandı. işte detaylar...

Bedelli askerlik nedir?

Bedelli askerlik Osmanlı döneminden beri uygulanan zorunlu askerliğin süresini kısaltmak amacıyla belirli bir miktarda nakit ödemesi ile yapılan bir uygulamadır.

Uygulamanın yapılış amaçları ordunun ve devletin maddi ihtiyaçları ve bireylerin işlerini kaybetmemektir. Yani anayasa mahkemesi tarafından verilen karar ile herhangi bir eşitlik ilkesini ihlal etmediği için bedelli askerlik serbest olarak yapılan bir uygulamadır.

18 yaşını tamamlamış erkek olan Türk vatandaşlarından yurt dışında çalışanların en az 3 yıl çalışmış olması kaydıyla 30 günlük bir süre tanınmaktadır.

Bedelli askerliğin bir diğer ismi ise dahte’ dir. Açılımı ise Dövizle askerlik hizmetine tabi erler olarak belirlenmiştir. Bu şekilde bir kısaltma ile yapılmıştır.

Bedelli Askerlik Kimler Yapar?

Türkiye'de ikamet eden ve bedelli askerlik yapmak isteyenler için geçici olarak gelmiştir. Bu durum 30 günlük bir süre tanınmaktadır. Bu süre içerisinde askerlik görevi yapılacaktır. Bedelli askerlik cumhuriyet tarihinde 10 kez uygulanmış olup bunlar 1987, 1992 ve 1999 yılında yapılmıştı.

Günümüze yakın tarihte ise bedelli askerlik 2011 yılında 30 yaşından gün alan kişiler arasından dönemin durumuna bağlı olarak belirlenmiş belirli miktarda nakit ödemesi ile yapılıyor.

2022 Yılı Bedelli Askerlik Ücreti

2022 yılı bedelli askerlik fiyatı bellidir. Geçtiğimiz günlerde milli savunma bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada 2022 yılı bedelli askerlik fiyatı yaklaşık 55 bin 200 TL olarak belirlendi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.