Sağlık Denetçisi Kamu Personeli Nasıl Olunur?

Sağlık Denetçisi Kamu Personeli Nasıl Olunur?

Sağlık denetçisi nasıl olunur? Sağlık denetçileri, bir sağlık kurumunun veya personelinin yaptığı çalışmaların kanunlara ve yönetmeliklere uygun olup olmadığını denetler. Kamu personeli olma şartları ve detayları neler?

Sağlık Denetçisi nasıl olunur? Sağlık denetçileri Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışırlar. Bu yüzden öncelikli olarak devlet memurudurlar. Sağlık Denetçiliğine, Sağlık Denetçi Yardımcısı olarak başlanır. Sağlık Denetçi Yardımcısı olmak için yapılacak sınavı kazanmak şarttır. Sağlık Denetçisi giriş sınavı; teftiş daire başkanının teklifi ve onayı ile karar verilir.

Sağlık Denetçisi Olma Şartları

Kurumun ihtiyacına göre belirlenen 4 yıl süreli (fazla da olabilir) lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, fen-edebiyat fakültelerinin biyoloji ve kimya, iktisadî ve idarî bilimler fakülteleri, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakülteleri, mühendislik fakülteleri ile iktisat, işletme bölümlerinden birinden mezun olmak,

Sağlık Denetçisi Ne İş Yapar?

Denetimi altındaki kişilerin, kurum ve kuruluşların kanuna göre bütün faaliyet ve işlemlerinin denetimini, inceleme ve soruşturmasını yapar. Görevli oldukları sırada ilgili kanunun uygulanması konularında rehberlik etmek sağlık denetçilerinin yaptığı işlerdendir. Sağlık denetçisi ne iş yapar? Denetimini yaptıkları işlerin, yanlışlarını ve eksiklerini tespit eder, bunları düzeltilmesi için ilgili idareye bilgi ve talimat verir.

Sağlık Denetçileri

Kurumlarını ilgilendiren hususlarda yurt içi ve yurt dışında araştırmalar yapar, atandıkları toplantılara, komisyon ve kurslara, seminerlere katılarak bağlı bulunduğu kuruma rapor verirler.

Sağlık Denetçisi Maaşları Ne Kadar?

Sağlık denetçileri Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışırlar. Kendileri de bir devlet memurudur. Bu yüzden bütün devlet memurlarının sahip olduğu sosyal ve ekonomik haklara sahiplerdir. Kamu kurumlarında uygulanan personel maaş kriterlerine uygun ücretleri alırlar. Sağlık Denetçisi maaşları ne kadar? Denildiğinde ayrıca asıl görev kadrolarına da bakmak gerekir. Bunun dışında görevlendirildikleri yere göre harcırah ve yolluk gibi ek ödeme de alırlar.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.