Rasatçı Memuru Ve Memur Alımı Nasıl Olunur?

Rasatçı Memuru Ve Memur Alımı Nasıl Olunur?

Rasatçı memuru ve memur alımı nasıl olunur sorusuna cevap verirken kısa ama kapsamlı bir şekilde görevleri ve maaşı hakkında bilgi vereceğizdir.

Rasatçı nasıl olunur hakkında bilgi verirken önce kısaca Rasatçı olmak için gerekli koşullara göz atacağız. Bu mesleği yapacak bireyler meraklı ve araştırmacı olmalılardır. Beceri olarak da hava tahmini için kullanılacak bilgisayar gibi elektronik araçları kullanmayı bilmelilerdir. Ayrıca matematik becerileri de olmalıdır çünkü sayısal verileri kullanıp analiz etmeleri gerekiyor. Rasatçı olmak için gerekli eğitim ise Hava Gözlem ve Tahmini Teknisyenliğidir. Bu eğitimi meslek liselerinde, teknik liselerde ve Anadolu meslek liselerinde alınabilir. Meteoroloji alanında hava Gözlem ve Tahmini dalında eğitim alan kişiler bu mesleği yapabilir. İş bulmak için genelde meslek lisesinde bu bölümünden mezun olanlar için iş imkânı daha çoktur.

Rasatçı Memuru Kimdir?

Rasatçılar aslında hava gözlem ve tahmini teknisyenleridirler. Rasat kelimesi Arapça kökünden gelmektedir ve anlamı "gözleme, gözetme" olarak bilinmektedir. Rasathane ise gözlemevi anlamına gelmektedir. Rasatçı ne iş yapar diye soracak olursanız, bu iş genel olarak hava gözlem yapılması demektir. Yani meteorolojik gözlemler yaparlar ve elde edilen sonuçları ile doğru hava tahmini yapılır. Yapılan gözlemlerinin veri ve bilgileri kayıt altına alınır ve kayıtlar gerekli yerlere gönderilirler. Bu kayıtlar doğrultusunda ise analiz yapılır ve hava tahmini ortaya çıkar. Isı, yağış ve basınç gibi tüm hava olayları gözlemlemek Rasatçının işidir.

Rasatçının Kazancı Ne Kadar?

Rasatçının aslında iş imkânı sınırlıdır. Kamu personeli olarak çalışmak isteyenler Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünde iş bulabilirler. Özel sektörde çalışmak isteyenler ise sektörde çok iş imkânı olmadığını bilmelilerdir. Rasatçı maaşları ne kadar diye soracak olursanız, maaşları ortalama memur maaşının altındadır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.