2021 Necip Fazıl Ödülleri Sahiplerini Buldu

2021 Necip Fazıl Ödülleri Sahiplerini Buldu

Merakla beklenen 2021 Necip Fazıl ödülleri sahiplerini buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle yapılan etkinlikte, ödüllerin sekizincisi veriliyor.

Necip Fazıl ödülleri 2021 yılında yeni sahiplerini buldu. İnanç zaferin müjdecisidir, temasıyla düzenlenen etkinlikte önemli isimler yer aldı.

Türkiye'nin edebiyat ve düşünce dünyasında Dr. Ahmet Murat Özel, Prof. Dr. M. Fatih Andı gibi önemli isimler dikkat çekti.

 “Büyük Etkiler Yapan Bir Fikir Adamıydı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı etkinlikte Necip Fazıl Kısakürek hakkında görüşler paylaşıldı. Hazırlanan etkinlik kapsamında şiir ve düşünceleriyle dikkat çeken Necip Fazıl’ın etkilediği alanlara değinildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kısakürek'in bir neslin düşünce dünyasının oluşumunda öneminin büyük olduğunu belirtti. Bakan Ersoy, Kısakürek'in önemli eserlerine dikkat çekerek derin izler oluşturduğuna değindi.

Cumhuriyet dönemi önemli edebiyatçılarından biri olan Necip Fazıl’ın son derece üretken olduğu açıklandı. Şair olmasından ziyade davasına da değinen Bakan Ersoy, Türk- İslam düşüncesi etkilerinin olduğunu söyledi.

Nesillere dava şuuru kazandıran bir düşünür olduğu belirtilen Kısakürek için fikir işçisi tanımlaması yapıldı. Necip Fazıl'ın ülkeye birçok güzellik kattığına da değinildi. Bakan Ersoy, Necip Fazıl Ödülleri'nde emeği geçmiş olan herkese teşekkürlerini sundu.

Güçlü Türkiye İnşası İçin Kültür Sanat Önemli

Toplantıda, Türkiye'nin kültürel birikimini birçok alanda yayarak kültürel diplomasinin güçlenmesinin sağlandığının altı çizildi. Bu gücün artışında düzenlenen organizasyonların büyük önemi olduğu vurgulandı.

Mehmet Nuri Ersoy güçlü bir Türkiye’nin gelecekteki inşası için ekonomi ve politikaya ek kültür sanat alanlarının önemine değindi. Verilen önemin diğer alanlardan etkilendiğini ve şiirlerin, romanların kültürel açıdan daha kararlılıkla ilerlemesi gerektiğini açıkladı. Asırları aşan klasik eserlerin farklı dillere çevirisinin dil gelişimine de katkı sağladığı belirtildi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.