Tarım Bakanlığı 7158 İşçi, Personel ve Memur Alımı Kadrolar Belli Oldu

Tarım Bakanlığı 7158 İşçi, Personel ve Memur Alımı Kadrolar Belli Oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı 7158 personeli işçi ve memur alımı kadroları belli oldu. Kurum tarafından alımı yapılacak branşlar paylaşıldı. Kamu personeli alımı ilanları ile anlık başvuru kabul edilecek. Branş kadroları nelerdir?

Tarım Bakanlığı 7158 Kamu Personeli Alımı Kadro Branşları Belli Oldu

Bakanlık ilanları ile hangi branşlarda alım yapılacağı paylaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı kamu personel alımı kontenjan dağılımı belli oldu. Tarım ve Orman Bakanlığına büro personeli, destek personeli, ziraat mühendisi, veteriner hekim, şoför, gıda mühendisi, orman muhafaza memuru, koruma ve güvenlik görevlisi, su ürünleri mühendisi, orman mühendisi, laborant, biyolog, balıkçılık teknolojisi mühendisi, harita mühendisi, kimya mühendisi, inşaat mühendisi, bilgisayar mühendisi, gemi adamı, tarım işçisi, tarım ve orman uzman yardımcısı ünvanlarında personel alınacak.

Haberin ayrıntıları hikayeler ve kamupersonelialim.com adresinde. Sadece iş haberleri için kamupersonelialim.com takip et. İlkokul, lise, ön lisans, lisans iş haberleri için kamu personeli alımı aşağıda bulunan cep uygulamasını ücretsiz indir.

Tarım Bakanlığı 7 Bin 158 Sürekli İşçi Alımı ve Memur Alımı

Tarım Bakanlığına 7 bin 158 personel alımı yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 982'si ziraat mühendisi olmak üzere 1422 mühendis; ayrıca veteriner hekim, destek personeli, büro personeli, tarım işçisi ve diğer unvanlarda 5 bin 736 olmak üzere 7 bin 158 personel alımı yapılacaktır.

NOT: Aşağıda bulunan kamu cep uygulamamızı indirerek anlık ilanları kaçırmayın.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığa 982'si ziraat mühendisi olmak üzere 1422 mühendis; ayrıca veteriner hekim, destek personeli, büro personeli, tarım işçi alımı ve diğer unvanlarda 5 bin 736 olmak üzere 7 bin 158 personel alımı yapılacağını açıkladı.

TBMM Genel Kurulunda, bütçe üzerindeki konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat depremleriyle Karadeniz'deki fırtınada hasar gören balıkçı barınakları ile ilgili çalışma yürüttüklerini belirtti.

Depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nın hemen yakınında 4 yer tespiti yaptıklarını ancak hiçbirinin havalimanı kriterlerine uymadığını ifade eden Uraloğlu, "Mevcut yerdeki kodu yaklaşık 4,5 metre yükselterek aynı yere yapacağız. Çünkü burada başka bir alternatif yok maalesef." dedi.

Uraloğlu, Türk boğazlarından geçen gemilerden alınan "Altın Frank" miktarının artırıldığını dile getirerek, 35 milyon dolar olan gelirin bu vesileyle yıllık 185 milyon dolara çıktığını kaydetti.
Önemli sanat yapıları denilen köprüler, viyadükler, tünellerle ilgili depreme dair çalışmaların yürütüldüğünü ve iyileştirmeler yapıldığını anlatan Uraloğlu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün askı halatlarının 236'sının yenilendiğini, 4'ünün de önümüzdeki günlerde yenileceğini söyledi. Uraloğlu, ulaştırma yapılarının, olası bir depremde "aort damarları gibi çalışacağını" vurguladı.
Uraloğlu, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını 2026 sonu ya da 2027 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Yap-işlet-devret projelerinin hem bir yapım hem de finansman modeli olduğuna işaret eden Uraloğlu, her ikisinin de bir arada düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Yapılacak yolun önce maliyetinin, sonra Türkiye'nin kredibilitesinin, sonra da hangi garantiler verilirse o yolun yapılacağının hesaplanacağını belirten Uraloğlu, şöyle konuştu:

"Yapım döneminde devletin cebinden para çıkmaz ama işletme döneminde mutlaka garanti vermemiz gerekir. Çünkü bu, yabancı sermaye girişi olduğu için bunu vermediğiniz takdirde böyle bir yatırım alamazsınız. Osmangazi Köprüsü'nün, 426 kilometre otoyolu da kattığımızda 6,9 milyar dolar sadece yapım maliyeti vardır. Bunun finansmanını, 15 yıllık da işletme süresini kattığınız zaman bu yaklaşık 13 milyar dolar gibi bir rakama tekabül ediyor. Bizim verdiğimiz garanti ise yaklaşık 12,5 milyar dolar civarındadır. Hesabı bu şekilde yapmamız lazım. Çanakkale Köprüsü yine 101 kilometre otoyolla beraber yapılmıştır. Oradaki yapım maliyeti de 2 milyar 537 milyon avrodur." Dedi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum