Hemşire Kamu Personel Nasıl Olunur?

Hemşire Kamu Personel Nasıl Olunur?

Kamu kurum ve kuruluşlarda kamu personel alımı yapılıyor iken adaylar başvuru detaylarını merak etmekte. Hemşire nasıl olunur, hemşire olmak için gerekli şartlar nelerdir, hemşireler ne iş yapar, hemşireler ne kadar maaş alırlar? Hepsi bu yazımızda.

Kamu Personel Alımı Hemşire Nasıl Yapılır?

Hemşire nasıl olunur, hemşire olabilmek için herhangi bir üniversitenin Hemşirelik bölümünden 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmak gerekmektedir. Eğer devlette çalışılmak istenirse mezun olduktan sonra KPSS sınavına girmek gerekir. KPSS sınavı ile atanma süreci sınav hazırlık dönemi ile beraber ortalama 1,5 seneyi bulmaktadır. Hemşirelerin kriz zamanlarında krizi iyi yönetebilmesi, stresli çalışma ortamına uyum sağlayabilmesi, analitik bir şekilde düşünülebilmesi ve pozitif bilimlere karşı ilgi duyuyor olması gerekmektedir. Hemşirelik bölümünü kazanabilmek için AYT sınavından sayısal puan türünden 209 puan ve üzerine sahip olmak gerekmektedir.

Hemşirelerin Maaşları Ne Kadar? Hemşireler Ne İş Yapar?

Hemşire maaşları ne kadar sorusunun cevabı hemşire olmak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konulardan birisidir. Hemşire maaşları en düşük 4500 TL en yüksek 6500 TL civarı arasındadır. Hemşirelerin aldıkları maaşlar çalışmakta oldukları kuruma göre ve hemşirelerin kıdemlerine göre değişiklik göstermektedir. Mesleğe başlamadan önce 2 – 3 aylık bir staj süresi bulunmaktadır. Stajlarda 700 – 1000 TL arası ücret alınmaktadır.

Hemşirelik mesleğinde bazı dezavantajlar bulunmaktadır. Örneğin hemşireler çalışırken büyük stres altındadırlar. En çok şikayet edilen konuları da mesailerinin dengesiz olması ve vardiyalı bir şekilde çalışmalarıdır. KPSS’ ye girip atanmak isteyen çoğu kişi atanamaz çünkü atama sayıları oldukça kısıtlıdır. Bu sebeple özel sektöre başvururlar ancak burada da düşük maaş ile çalışmak zorunda kalırlar.

Bir diğer merak edilen konu hemşire ne iş yapardır. Hemşireler hastaların ameliyatlarından önce, ameliyatlarında ve ameliyatları bittikten sonra doktorlarının hastaya verdikleri tedavileri uygulamakla ve hastanın sağlığını kontrol etmekle sorumludur.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.