2500 Polis Memuru Alımı Kılavuzu (Aday Seçimi) 2022 Yılı

2500 Polis Memuru Alımı Kılavuzu (Aday Seçimi) 2022 Yılı

2.500 polis memur alımı kılavuzu yayınlandı. 2022 yılı polis akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan ilan ile 2500 polis memuru aday seçimi yapılacağı ilan edildi. Son dakika açıklaması geldi. Güncel ilanı görüntülemek için haberimizi okuyunuz.

Polis meslek yüksekokulu yani PMYO tarafından 2500 kişilik polis memuru alımı aday seçimi kılavuzu yayınlandı. 2022 yılı polis memuru alımı kapsamında yayınlanan son dakika ilanı ile 2500 polis memuru alımı yapılacaktır. Haberimizin detaylarında polis memuru alımına dair tüm bilgileri ulaşabilirsiniz.

2022 2023 yılları arası eğitim öğretim yılı için 2500 polis memur adayı alımı gerçekleştireceğim PMYO tarafından ilan edildi.

Kamu Personeli Alımı Kadro Dağılımı

Polis akademisi tarafından 2022 yılı polis memuru alımı kapsamında yayınlanan ilana göre polis memuru alımı dağılımı 2000 erkek ve 500 kadın olacak şekilde lise mezunu kişiler arasından polis memuru adayı alımı yapılacaktır.

Personel Alımı Başvuru Şartları

Şartlar ise tyt sınavından en az 250.000 kişinin arasına girme, tercihen 200.000 e girme Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, kamusal haklarından mahrum olmama, görevini yapmasına engel oluşturabilecek herhangi bir sağlıksal durumunun engeli bulunmama, yapılacak olan güvenlik soruşturmasının son olumlu sonuçlanması, sağlık açısından emniyet genel müdürlüğü belirttiği sağlık şartlarını sağlamak, silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel oluşturabilecek herhangi bir problem olmama, alkol uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma sebebiyle daha önce herhangi bir tedavi görmemiş olmak şartları ile herhangi bir siyasi parti üyeliği olmama şartları sahip kişiler arasından 2500 polis memur adayı alımı yapılacaktır.

Memur Alımı Başvurusu Başlıyor

Polis Akademisi alımı için başvurular 4 gün sonra yani 25 Temmuz 2022 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak olup en geç başvurular 10 gün içerisinde yani 5 ağustos 2022 tarihine kadar online olarak başvuru ekranı linki olarak aşağıda yer alan linkten başvurular yapılabilecektir.

Başvuru ekranı.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum