İşçiler Kadro Bekliyor! MEB’de Çalışan 31 Bin İşçi İçin Açıklamalar

Milli eğitim bakanlığı bünyesinde ortalama çalışan 31.000 işçinin geçici nitelikten kadrolu olma müjdesi bekledikleri açıklandı. Açıklamalar haberimizin içerisinde yer almaktadır. İşte tüm açıklamaları ve beklentiler.

Milli eğitim bakanlığı bünyesinde çalışanlar için geçici kadroda çalışan işçilerin kadrolu sisteme yaklaşık 31.000 kişilik kontenjanda geçirilmesi beklenmektedir. Bugün açıklamalar yapıldı ve beklentiler belli oldu.

Tüm Açıklamalar

"Kamuda yaklaşık 31 bini Milli Eğitim Bakanlığında olmak üzere geçici statüde çalıştırılan 40 bin işçi bulunuyor. Bu işçiler, Kamu Çerçeve Protokolüyle hüküm altına alınan kadro haklarının verilmesini istiyor. Bunun için Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları nezdinde pek çok girişimde bulunduk. Sorunun çözümü için önemli bir mesafe kat ettiğimize inansak da kesin çözüm henüz mümkün olmadı. Hem TÜRK-İş hem de Koop-İş olarak geçici işçilerin kadro taleplerini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.

Tayin hakları bulunmayan geçici işçilerin, en tecrübeli ve verimli oldukları 47-48 yaşlarda zorunlu olarak emekliliğe sevk edilmesi uygulamasından vazgeçilmeli. Koop-İş Sendikasına üye olan bu işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınmasını, tayin haklarının verilmesini ve resen emeklilik uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz.”

Sendika olarak MEB'deki geçici işçilerin taleplerini gündemde tutmak için sosyal medyada ve Türkiye genelindeki şubelerimizde farkındalık kampanyası yürüteceğiz. Çalışanlar arasında eşitliği, çalışma barışı ve huzur tesis edilmeli. Geçici işçiler bu hayat pahalılığı ve ekonomik sıkıntıda, işsiz kaldıkları iki ay boyunca hayatlarını nasıl sürdürecek? Bu uygulama adaletle, hakla, eşitlik ilkesiyle bağdaşmıyor. Verilen sözler ve Kamu Çerçeve Protokolünün hükümleri de dikkate alınarak binlerce çalışanın mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor."

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum