7500 TL Maaşla Çalışacak Şoför Bulunamıyor

7500 TL Maaşla Çalışacak Şoför Bulunamıyor

İhlas Haber Ajansı tarafından sunulan habere göre 7500 TL maaşla çalışacak şoför bulunamıyor. Konuya ilişkin açıklama Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan tarafından yapıldı. Şoför işi bekleyenler bu açıklamaya ne diyecek?

7500 TL maaşla çalışacak şoför bulunmadığını Başkan açıkladı. Başkan ‘gelecek kişiler var ise buyursun’ dedi. Açıklamaya göre Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan '2 saat üzerinden 3-4 sefere çıkacak ve 7 bin 500 TL maaşla çalışacak şoför bulamıyoruz. dedi.

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte şoför bulmakta zorlandıklarını söyleyen Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan '2 saat üzerinden 3-4 sefere çıkacak ve 7 bin 500 TL maaşla çalışacak şoför bulamıyoruz.' dedi.

Yaz sezonunun açıldığı Antalya'da turizm esnafı ve toplu taşıma esnafı şoför bulmakta zorlanıyor. Konu ile ilgili konuşan Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, otobüs esnafının sorunlarını anlatarak, çözüm önerilerinde bulundu.

Antalya trafiğinde çok ciddi anlamda yoğunluk olduğunu belirten Arslan, "insanlar özel araçlarına yöneldi. Vatandaşların özel araçlarında da şuan inmesi pek mümkün görünmüyor. Bizim yolcuların verilerinden biz bunları takip ediyoruz. 380 bin yolcu taşırken şuan 240 bin bandında yolcu taşıyoruz. Bu gelir ve giderimizi karşılamıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek bu konuda bize desteklerini sağlıyor. Şuan çalıştırmış olduğumuz araç sayısına göre bizim 500 bin yolcu taşımamız gerekirken, 240 bin yolcu taşıyoruz. 260 bin atılı duran kapasitemiz var. Halkımızın toplu taşıma araçlarına yönlenmesini istiyoruz" dedi

Antalya'da toplu taşımada 510 civarında araçla hizmet edildiğini belirten Arslan, "İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yerlere baktığımız zaman 12 metre araçlar günlük ortalama günde bin yolcu taşıyorlar. Bizde ise bu rakam çok düşük. Akaryakıta gelen ciddi zamlar nedeni ile araçlarımız aylık 50 bin TL yakıt tüketiyor. 60 bin TL ciro yapıyoruz. Bu 11 bin TL kalan para şoför maaşına ve giderlerine yetmiyor. Ciddi anlamda sıkıntı içerisindeyiz" sözlerine yer verdi.

İstanbul'da ulaşım ücretinin 7,60 TL olduğunu belirten Arslan, "Bizde şu an 6 TL 70 kuruş oldu. Biz de aynı işi yapıyoruz. Biz daha fazla kilometre yapıyoruz. Onlardan daha az yolcu taşıyoruz. Bayramdan sonra yeni zam talebinde bulunacağız" diye konuştu.

"Bizim sadece şehir içerisinde bulunan otobüsler ile bağımız yok" diyen Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Turizm ve ilçe taşımacılığı da var. Yaz sezonu başladı. Turizmde bulunan arkadaşlarımızın da şoför ihtiyacı var. Onlar da 7 bin TL eleman bulamıyorlar. Bizim de aynı zamanda şehir içinde çalışacak olan ihtiyacımız devam ediyor.

Bu yaz döneminde her zaman böyle olmuştur. Şoför anlamında ciddi sıkıntımız var. 7 ile 7 bin 500 TL arasına bir ücret veriyoruz. Şoförlerimize isteyene maaş isteyene de günlük 250 TL veriyoruz. Çalışmak isteyenler bize başvuru yaptığı zaman bakıyoruz, şartlar el veriyorsa alıyoruz. Araçlarımız günlük 3-4 sefer yapıyor. Her sefer 2 saat sürüyor. Onun dışında boş zamanlarında özel işleri olanlar işlerini yapıyor. Araç üzerinde çalışılan saat 8 saati geçmiyor. Çalışmak isteyenler E sınıfı ehliyeti SCR belgesi olması gerekiyor. Önce uyuşturucu testi yapıyoruz. Sonra da arkadaşların yanında test sürüşlerine çıkıyor. Uygun olursa işe başlıyor. Paraya ihtiyacı olan buyursun gelsin bekliyoruz." dedi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum