2023 Yılı MEB! Şoför Ve Temizlik Görevlisi Alımı Şartları Nedir?

2023 Yılı MEB! Şoför Ve Temizlik Görevlisi Alımı Şartları Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncel personel alımı ilanları yayınlanır. Peki bu ilanlara başvuru yapacak olan adaylar da aranan nitelikler nelerdir? İşe alınan personellere ne kadar maaş ödemesi yapılır? 2023 yılı güncel MEB İlanları!

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanlara lise mezunu, önlisans mezunu ve lisans mezunu adaylar başvuru da bulunabilir. Her öğrenim düzeyi için farklı kadrolar açan Bakanlık, farklı şartlara göre de işçi, personel ve kamu personeli alımlarını gerçekleştirir.

Bakanlık 2023 Yılı Personel Alımı Hangi Kadrolar da Yapılacak?

Yayınlanan ilanlar ışığında Bakanlık bünyesinde en az temizlik görevlisi alımı işçisine ihtiyaç olduğu saptanmıştır. Bunun yanı sıra aşçı, aşçı yardımcısı ve şoför alımı kadroların da alınan personel sayıları da yüksektir. Az kontenjan verilmek kaydıyla; bahçıvan sıhhi tesisatçı, kalorifer ateşleme işçisi vb. Kadrolar da her yıl düzenli alım yapılmaktadır. Peki bu ilanlara nasıl başvuru yapacaksınız? Sizden istenen başvuru şartları nedir?

Şoför olmak isteyen adaylardan; makam şoförü için en az B sınıfı ehliyet kamyon - yük taşıma şoförü için ise en E sınıfı ehliyet ve Psikoteknik belgesi istenmektedir. En az lise mezunu adaylardan alım yapılmaktadır.

Aşçı ve aşçı yardımcısı olmak isteyen adaylardan; ilan detayların da farklılık göstermekle birlikte Mutfak sanatları bölümünden lise mezunu olmaları isteniyor. Bazı ilanlar da ise ilkokul mezunu adaylardan da alım yapılmaktadır. KPSS puan şartı bazen isteniyor bazen ise istenmemektedir. Adayların başvuru yapabilmesi için Hijyen sertifikasına sahip olması gerekiyor.

Temizlik görevlisi alımı görevlisi olmak isteyen adaylar için; temizlik görevlisi alımı yapmasına engeli olmayan en az ilkokul mezunu adaylar bu kadro için başvurular da bulunabiliyorlar. Genel de işe alınan temizlik görevlisi personelleri alındığı kurumun bina içerisi ve bahçe temizliğinden sorumlu tutuluyor.

2023 Yılı MEB Personel Alımı Ne Kadar Maaş Ödemesi Yapıyor!

Kamu kurumu bünyesinde istihdam ettiği aşçı, aşçı yardımcısı, temizlik görevlisi alımı ve şoför alımı kadrolarında maaşlar en düşük 9,562,00 TL ve en yüksek 10.854,00 TL’dir. Maaş rakamları kurum bazın da değişiklikler gösterebilir. Yine hizmet yılına göre de maaş tutarların da yükselme olabilir.

MEB personel alımı başvuruları başladığında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.