Son Dakika: Elektrik ve Doğalgaz Faturalarına Nakdi Destek Geliyor

Son Dakika: Elektrik ve Doğalgaz Faturalarına Nakdi Destek Geliyor

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar elektrik ve doğalgaz faturalarına nakdi destek verileceğini açıkladı. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak.

Enerji faturalarıyla ilgili milyonları ilgilendiren açıklama geldi. AK Parti Akyurt teşkilatının düzenlediği iftar programında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturaları için nakdi destek modelinin gündemde olduğunu açıkladı.

Bakan Bayraktar, hem elektrik hem de doğalgazda devlet desteğinin sürdüğünü belirterek, yeni dönemde ihtiyaç sahiplerine doğrudan nakit destek verilmesinin planlandığını ifade etti.

Elektrik ve Doğalgaza Nakit Destek Modeli

Bakan Bayraktar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşları nakdi olarak destekleyelim diyoruz, yani hesaplarına belli bir miktar parayı kış aylarında yatıralım bir enerji fonu desteği gibi. İhtiyacı olmayanları bu işten çıkaralım, gerçek ihtiyaç sahibine daha fazla verelim istiyoruz.”

Bu açıklamaya göre yeni sistemde:

  • Destek doğrudan vatandaşın hesabına yatırılacak,

  • Özellikle kış aylarında enerji giderleri için ödeme yapılacak,

  • Gerçek ihtiyaç sahiplerine daha yüksek destek sağlanacak,

  • Gelir durumuna göre filtreleme yapılacak.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Alınacak

Nakdi enerji desteği için başvuruların kısa süre içinde e-Devlet Kapısı üzerinden alınması bekleniyor.

Başvuru şartları, gelir kriteri ve ödeme tutarına ilişkin detayların önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi.

Enerjide Yeni Dönem Vurgusu

Bakan Bayraktar konuşmasında Türkiye’nin enerji arama faaliyetlerine de değindi. Yurt içi ve yurt dışında enerji arama çalışmalarının sürdüğünü belirten Bayraktar, Somali, Pakistan ve Akdeniz’de yapılan çalışmalara dikkat çekti.

“Mavi Vatan” vurgusu yapan Bayraktar, enerji üretiminde dışa bağımlılığı azaltmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kimler Yararlanabilecek?

Yeni modelde:

  • Düşük gelirli haneler,

  • Sosyal yardım alan vatandaşlar,

  • Gerçek ihtiyaç sahipleri

öncelikli olacak. İhtiyaç sahibi olmayanların sistem dışında bırakılması planlanıyor.

Enerji faturalarında nakdi destek uygulamasının detaylarının kısa sürede netleşmesi ve resmi başvuru ekranının açılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.