Evlenmek İsteyenlere Müjde! 3 Asgari Ücretlik Destek Başladı

Evlenmek İsteyenlere Müjde! 3 Asgari Ücretlik Destek Başladı

MÜSİAD ve Aile Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen “Aile Dostu İş Yeri Projesi” kapsamında, evlenecek çalışanlara 3 net asgari ücret, çocuk sahibi olanlara ise 2 net asgari ücret destek verilecek. Proje, 1.025 firmanın katılımıyla 300 binden fazla

Türkiye’de aile kurumunu güçlendirmeye yönelik yeni bir adım atıldı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan “Aile Dostu İş Yeri Projesi” kapsamında, çalışanlara önemli maddi destekler sunulacak.

Evleneceklere 3, Çocuk Sahiplerine 2 Asgari Ücret

Protokole göre, evlilik hazırlığı yapan çalışanlara 3 net asgari ücret, çocuk sahibi olanlara ise 2 net asgari ücret tutarında destek sağlanacak. Bu uygulama sayesinde yalnızca bir yıl içerisinde çalışanlara yaklaşık 1 milyar TL katkı yapılması hedefleniyor.

Destekler, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 25/5. maddesi ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 80/b bendi kapsamında vergiden ve SGK prim kesintisinden muaf olacak. Böylece ödemeler doğrudan çalışanların gelirine yansıyacak.

1.025 Firma, 300 Binden Fazla Çalışan

MÜSİAD’a üye 1.025 firmanın katılım gösterdiği proje, 300 binden fazla çalışanı doğrudan kapsıyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen 2025 “Aile Yılı” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen bu iş birliği, özel sektör ve kamunun birlikte yürüttüğü en güçlü sosyal destek projelerinden biri olarak öne çıkıyor.

MÜSİAD Başkanı Özdemir: “Aileye Yatırım, Geleceğe Yatırımdır”

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, imza töreninde yaptığı konuşmada, aile kurumunun toplum için taşıdığı öneme dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Sağlam bir aile, güçlü bir toplumun temelidir. İş dünyasının yalnızca kâr odaklı değil, aynı zamanda toplumsal huzuru destekleyen bir misyona da sahip olması gerekir. Bu protokol ile çalışanlarımızın en mutlu anlarına destek oluyoruz. Aileye yapılacak yatırımlar, en kârlı yatırımlardır.”

Özdemir, uygulama ile hem evliliğin hem de çocuk sahibi olmanın teşvik edilmesini amaçladıklarını belirterek, projeyi yalnızca bir sözleşme değil, toplumsal bir seferberlik olarak gördüklerini vurguladı.

Bakan Göktaş: “Aile Dostu Ekosistem, Güçlü Türkiye’nin Teminatıdır”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise konuşmasında, ailenin yeri doldurulamaz bir yapı olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Çalışma hayatı ile aile yaşamı arasında dengeyi kurmak zorundayız. Aile dostu ekosistem; toplumsal refah, demografik istikrar ve nesiller arası bağların güçlenmesi için gereklidir. Bu adım, yalnızca bugünü değil, Türkiye’nin geleceğini de güvence altına alacaktır.”

Türkiye Genelinde Etki Yaratacak

MÜSİAD ve Aile Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Dostu İş Yeri Projesi, yalnızca büyük şehirlerde değil, Anadolu’nun dört bir yanında da uygulanacak. Böylece hem çalışanların evlilik süreçlerine hem de aile kurumunun güçlendirilmesine destek verilmiş olacak.

KAYNAK: https://kamupersonelialim.com/

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.