2023 Ağustos Ayı Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu?

2023 Ağustos Ayı Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu?

2023 Temmuz ayında emekli maaşlarına gelecek olan zamlar belli oldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda zam oranının %25 olacağı ifade edildi.

Emeklilere %25 Zam Oranı Kabul Gördü

Emekliler tarafından beklenen zam süreci sonunda tamamlandı. Geçen günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından emeklilerin %25 zam alacağına dair sunulan yönerge kabul gördü. Memurlardan sonra emeklilere de verilecek olan zammın ne şekilde olacağı merak konusu halindeydi. Ancak bugün itibarıyla emeklilerin %25 zam alacağı kesinleşti. Bununla beraber Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı emeklisi olan vatandaşların Ağustos ayından itibaren zamlı maaşlarını almaya başlayacakları ifade edildi.

Emekli Maaşına Zam Oranı Belli Oldu

16 milyon emeklinin takip ettiği ve heyecanla beklediği zam oranı netleşti. TÜİK tarafından açıklanan tüketici enflasyonuyla birlikte memur emeklilerinin yanı sıra işçi, esnaf ve çiftçi emeklileri zam oranları da %19,77 oranında gelişeceği belirtildi.

En düşük memur maaşının 22 bin TL olarak belirlenmesinin ardından emekli aylıklarına da %25 zam verilmesi kararlaştırıldı. TBMM tarafından kabul edilen bu önerge sonrasında Emekli Sandığı emeklilerine %17,55; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise %19,77 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?

Temmuz ayı emekli zam oranlarının açıklanmasının ardından en düşük emekli aylığı da 9.876 TL olarak belirlendi.

Yaşlı Aylıkları Güncellendi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, son dakika açıklamasından sonra yaşlı aylıklarına da gelen zamdan bahsetti. Temmuz ayı itibarıyla yaşlı aylığının 1997 TL’den 2.348 TL’ye yükseldiğinden söz etti. Ayrıca aynı düzeyde engelli vatandaşların maaşlarında da yükselişe gidildiğini kaydetti.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.