Yeni Yasama Yılında Gündem Reform ve Ekonomi

Yeni Yasama Yılında Gündem Reform ve Ekonomi

1 Ekim’de başlayan olan yeni yasama yılında gündem reform, salgın ve ekonomi oluyor. Birçok esnaf yenilikleri dört gözle bekliyor. 1 Ekim yasama yılının başlaması ile bekleyen önemli gündem başlıkları ele alınacak.

Yeni yasama yılı gündemi ekonomi, salgın ve hukuk reformu olacak. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bu gibi birçok konuya en kısa sürede eğileceklerini ifade etti. 1 Ekim Cuma günü 27. Dönem 5. Yasama Yılı başlamış ve sistemdeki esas konulara eğilim sağlanacak.

Yeni yasama yılında yer alacak faaliyetlerin tamamlanmasını sağlayacaklarını ifade eden turan, toplumun beklentilerinin farkında olduklarını söyledi. Genel Kurul’da birçok konunun ele alındığı detayların incelenmesi söz konusu olacak ve çözüm bulunacağı açıklandı. Ekonomide yeni atılımlar bekleniyor.

Yoğun Bir Gündem Oldu

Cuma günü açılan olan meclisin ilk günden itibaren çok yoğun bir gündemi olacak. TBMM gündemi yaz süresinde çeşitli illeri gezen vekillerin önerilerine de açık olacak. Halkın talepleri ve sıkıntılarını tespit eden vekiller ihtiyaca göre çözüm üretmeye çalışacaklar. AK Parti’nin kurulduğu günden beri yenilikçi bir parti olduğunu ifade eden Turan, reformist kimlikle yeni adımlar atılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı ve ittifakına yönelik teklifleri ileteceklerini dile getiren Turan, yasama ve yürütme erkleri arasında ayrım yapılması gerekir. Mecliste asıl işe odaklanma fırsatı bulunabilir. Özellikle tüm partiler açısından bu durumun değerlendirilmesi şarttır.

TBMM Tartışmalarına Son

Genel Kurul’da milli konular hususunda da birlikte mesajları vereceklerini söyleyen turan, zarar verici tavırlardan uzak duracaklarını söyledi. “Başka Türkiye yok” diyerek birlik mesajını tazeleyen Turan, TBMM gündemi 1 Ekim itibariyle birliği sürdürmek açısından önemlidir. Seçimler hakkında da gündemin öne çıkacağı birçok husus dikkat çekecektir. Türkiye’yi güçlü kılacak olan birçok adımın da atılacağını ifade eden Turan, polemikler ve kısır tartışmalardan uzak duracaklarını söyledi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.