Vatandaşa Verilecek Mayıs Ayı 2023 Sosyal Yardım Paketleri

Vatandaşa Verilecek Mayıs Ayı 2023 Sosyal Yardım Paketleri

Vatandaşlar yeni sağlanacak olan sosyal yardımlar neler? Bu yardımlar giderek merak konusu olmaktadır. Bunlar; aile yardımı, aile fonu yardımları ve öğrencilere bayram harçlığı olarak üç farklı sosyal destek olarak karşıya gelmektedir. Detaylar haberde!

Vatandaşa Verilecek Mayıs Ayı 2023 Sosyal Yardım Paketleri

Verilen müjdeye göre aynı emekli vatandaşlara olduğu gibi üniversite okuyan öğrencilere de Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere senede iki kez bayram harçlığı yapılması beklenmektedir. Bayram harçlığı olarak adlandırılan tutarın 1000 TL olarak verilmesi beklenmektedir.

Peki kimler bu bayram harçlığından yararlanabilecek? Yardım başvuruları nereden yapılacak? Koşulları nelerdir? Gibi daha pek çok soru vatandaş tarafından merak edilmektedir.

vatandasa-verilecek-mayis-ayi-sosyal-yardim-paketleri.jpg

Vatandaşlık Desteği

Üç farklı yeni sosyal desteklerin arasında yer alan yardımlardan bir tanesi de vatandaşlık desteği olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılacak olan yeni düzenlemelerin ardından bir vatandaşlık fonu oluşturulacaktır. Çocukların doğumunun ardından devlet her ay bunun adına 100 TL ve 200 TL arasında ödemeleri hesaplarına yatırılacaktır.

18 yaşını doldurmuş olan bütün vatandaşlar istediği takdirde adına birikmiş olan parayı istediği zaman çekebilecektir. Aslına bakıldığında vatandaşlık maaşı olarak özelleştirilecektir. Burada birikmiş olan üniversite eğitimi adına harcanacağı düşünülmektedir.

Aile Yardımı

Aile hesabı olarak nitelendirilen sosyal yardım desteği yeni evlenecek olan çiftleri desteklemektedir. Evlenecek olan kişilerin eşyalarını rahatlıkla kurabilmesi, sorun yaşamadan harcamalarını rahatlıkla yapmaları adına devlet bankaları 150 bin liraya yakın düşük faizli kredi alabilecektir. Krediler için de 48 ay ger ödemesiz olarak ve ardından 48 ay vade ile kredilerini ödeyebileceklerdir.

Aile ve Gençlik Bankası Kurulması Planlanıyor

Gençlerin aile kurmasına teşvik edilmesi amacıyla ve evliliklerinden çocuk bakımına dek pek çok gereksinimlerini karşılamak amacıyla maddi destek bulunmaktadır. Ülkemizde üretilen doğalgaz ve petrol kaynaklarından elde edilen gelir ile de Aile ve Gençlik Bankası kurulmaktadır. Aynı zamanda üniversite öğrencilerine bir kereye mahsus olarak cep telefonu ve bilgisayar satın alımında vergi muafiyeti uygulanacaktır.

yardım parası

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.