Valilik Para Yardımı Başvuruları Başladı

Valilik Para Yardımı Başvuruları Başladı

Valilik tarafından para yardımı başvurularının başladığı haberi geldi. Vatandaşlar valilik maddi yardım başvuruları nasıl yapılır sorusunu soruyor. Nakit yardımdan kimler faydalanabilir? İşte tüm detaylar…

Türkiye’de ülke genelinde geçerli olmak üzere belediyeler, kaymakamlıklar, vakıf ve dernekler ihtiyaç duyan vatandaşlar için nakit ödeme şeklinde yardımlar yapmaktadır. Sosyal yardım paketleri 2023 yılında arttırılmış olup, dağıtımları devam etmektedir. Söz konusu yardımlardan bir tanesi de valilik tarafından verilmekte olan para yardımıdır. Valilik yardımlarına göz attığımızda nakit para yardımının yanı sıra; giysi yardımı, kışlık odun ve kömür yakacak yardımı gibi çok sayıda yardım seçenekleri ile karşılaşmaktayız. Merak edilen sorular ise; sosyal destek paketi kapsamına dahile dilen yardımlarının ne olduğu, sosyal yardım paket türleri, valilik tarafından sunulmakta olan yardım desteğine başvuru şekli, kimlerin sosyal yardım alabileceği, valilik para yardımına kimlerin başvurabileceği olmaktadır. Akıllarda oluşan sorular bu haberimizde.

Valilik Tarafından Sunulan Yardım Paketleri Nelerdir?

Valilik aracılığıyla sunulmakta olan sosyal yardımlaşma programları oldukça kapsamlı şekilde sürdürülmektedir. En yoğun şekilde vatandaşlara sunulan sosyal yardımlaşma programları şu şekilde özetlenebilir. Erzak ve gıda yardımları, nakit yardımları, eşya ve mobilya yardımları, odun ve kömür yardımları, kıyafet (giysi) yardımı, yoksullara sunulan eğitim ve sağlık kapsamlı yardımlar, engellilere yönelik yardımlar, asker yakınları, şehit ve gazi yakınlarına sunulan yardımlar ve afetzedelere yönelik gerçekleştirilen yarımlar şeklinde özetlenebilmektedir.

Yaşlı ve kimsesizler için ödenen yardımlar, engellilik maaşları ve ihtiyaç sahiplerine sunulan maaşlar da valilik aracılığıyla iletilen yardım paketleri arasında sayılmaktadır. Özellikle Kahramanmaraş’ta meydana gelerek 10 ili etkisi altına alan depremin ardından sayısı arttırılan kira yardımları da valilik bünyesine dahil paketlerdendir. Sosyal yardım alabilmek için valilik tarafından istenen bazı şartlar vardır. Kimler sosyal yardım paketleri başvurusunda bulunabilir sorusuna cevap verelim.

Kimler Sosyal Yardım Başvurusunda Bulunabilir?

Valilik sosyal yardım paketleri, az önce belirttiğimiz liste dahilinde oldukça geniş bir yelpazededir. Tüm yardım paketlerinde valilik, öncelikle hane başına gelen gelir miktarına bakmaktadır. Sosyal yardımdan faydalanılabilmesi için hanedeki ortak kazanç kişi başına bölünür. Kişi başına düşen miktar asgari ücretin 3’te 1’i veya daha azı ise sosyal yardım talebi kabul edilir.

Engellilik maaşının bağlanabilmesi için gerekli şart ise, vatandaştaki engellilik oranının en az yüzde 40 oranında olmasıdır. Bu engellilik oranının sağlık kurumlarınca belgelenmesi talep edilmektedir. Geliri olmayan işsiz vatandaşlardan gelen başvurular durumunda ise ilgili belgeler başvuran vatandaştan istenir ayrıca sorgulama işlemleri yapılır.

Valilik Yardımı için Başvuru Nasıl Yapılır?

Valilik yardımlarından faydalanmak isteyen vatandaşların öncelikle Çalışma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) ayrıca arzu edilirse Aile ve Sosyal Bakanlığı’na müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Müracaat işlemleri ise bizzat başvuru ile kabul edilmektedir. Bunun için sosyal yardım paketi yardımı talep edecek kişilerden; ikamet ettiği il ya da ilçedeki kuruluşlara giderek başvuru formunu doldurmaları talep edilmektedir. Konu hakkında daha kapsamlı bilgi almak isteyenler ALO 183 veya ALO 144 numaralı hatları arayarak ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.

Bildirilen telefon hatlarının yanı sıra e-Devlet üzerinde yer alan ilgili kurumların sosyal yardım başvuru hizmeti adreslerine elektronik ortamdan ulaşarak da başvuru işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.