Uzaktan Eğitim Süresince de Öğrenciler 500 TL Burs Alacak

Uzaktan Eğitim Süresince de Öğrenciler 500 TL Burs Alacak

Belediye Başkanı tarafından ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre; öğrenciler, uzaktan eğitim süresi içerisinde 500 TL burs alacak. Ülke genelinde birçok farklı belediyeden destek ödemelerinin devamlılığı hakkında açıklamalar geliyor.

Belediyelerin yaptığı açıklamalarda öğrencilere verilen bursun sürekliliği yer alıyor. Ülkede yaşanan doğal afet sonucu öğrenimin uzaktan eğitim şeklinde sürdürülmesi bursları kesmedi. Özel burs sağlayıcılarının yanı sıra devlet destekli burslar da kaldığı yerden devam ediyor. Yeni burs imkanlarının sisteme dahil edilmesi söz konusu olabilir. Güncel burs desteğinin arttırılması ile ilgili bir bildirim geldiğinde öncelikle Kamu Personeli Alım haber sitemizden öğrenebilirsiniz.

Belediyelerden Bilgilendirmeler Geliyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili de olumsuz etkisi altına alan depremin ardından arama kurtarma süreçleri hala devam ediyor. Umutlarımız sönmüyor ve bölgeden gelecek sevindirici haberler için bekleyişimizi sürdürüyoruz. Depremin yıkıcı yaralarının sarılması konusunda bir destek de belediyelerden geldi. Günlük olarak farklı destek ödemelerine dair açıklamalar yapılmakta. Belediyelerden gelen destek ödemeleri kapsamlı açıklamalar ile vatandaşlar bir nebze de olsa umut ışığı görüyor.

Öğrencilere Uzaktan Eğitim Sürecince 500 TL Burs Verilecek

Silivri ilçesi Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, öncelikle sosyal medya hesapları aracılığıyla halka ulaştı. Yapmış olduğu paylaşımda 320 üniversite öğrencisine 500 TL burs verileceğini bildirdi. Uzaktan eğitim süresi ve kapsamı hakkında da genel bilgilendirmede bulundu. Yaşanan deprem afetinin sonucu olarak 2022-2023 öğretim yılının bahar dönemi boyunca eğitimlerin uzaktan erişim şeklinde sürdürüleceğini bildirdi. Alınan bu karar ile ilgili bildirimin ardından ‘Bizden Size Sosyal Marketi’ aracılığı ile sunulmakta olan 500 TL’lik bursun 320 öğrenciye ulaşmaya devam edileceği konusunda da açıklama da bulundu. Bu kapsamda öğrencilerin hesaplarına 500 TL’lik burs ödemeleri yatmaya devam edecek.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursları Ödenecek mı?

Belediyeler mevcut öğrenci burslarının uzaktan eğitim süreci dahilinde de öğrencilere ulaşacağı haberini vermektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere sunulan kredi ödemeleri ve bursları hakkında süreklilik gündemde. Uzaktan eğitim süresi boyunca bu bursların ve kredi ödemelerinin ödenip ödenmeyeceği merak konusu. KYK tarafından da bursların ödenmeye devam edeceği bekleniyor.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.