Üniversite Sınavına Hazırlanan Öğrencilere 1000 TL Burs Maddi Yardım

Üniversite Sınavına Hazırlanan Öğrencilere 1000 TL Burs Maddi Yardım

ÖSYM Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere maddi yardımda bulunuyor. Kimler bu yardımdan yararlanabilir. Öğrencilere 1000 TL burs verilecek. Kimler başvurulardan yararlanabilir.

Üniversiteye geçecek olan ve hazırlık yapan lise mezunu öğrencilere Ölçme seçme yerleştirme merkezi sınavına gireceklere maddi yardımda bulunuluyor.

Esenler Belediyesi tarafınca öğrencilere 1000 TL verilecek burs müracaatları web üstünden alınıyor. Müracaat yapabilmek için rastgele bir kuruma şahsen giderek doküman verme suretiyle bir durum söz mevzusu değil.

Müracaat yapmak isteyen öğrenci adaylar buradan müracaat sayfasına ulaşabilirler. Eğitim dayanağı başvurusu için profil oluşturan kullanıcılar T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak müracaat yapabilirler.

1000 TL eğitim dayanağından yararlanılması için rastgele bir müracaat takvimi bulunmuyor. Müracaat kurallarını yerine getiren adaylar web üstünden müracaat ederek, lüzumlu informasyon ve evrakları Esenler Belediyesi adresine ulaştırıyor.

İyilerde ikamet eden, lise 12. derslik talebesi, üniversite imtihanına hazırlanmak, Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda okumak, kaidelerini yerine getirenler müracaat yapabilirler.

ÖSYM tarafınca gösterilen takvime nazaran üniversite imtihanı müracaatları 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında yapılacak. Müracaat süreçleri ÖSYM AİS üstünden gerçekleştiriliyor.

Yükseköğretim Kurumları İmtihanı, Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olarak üç değişik oturum ve tarihlerde düzenleniyor.

Müracaat tarihlerini kaçıran adaylar için ÖSYM geç müracaatları 16-17 Mart tarihlerinde alıyor.

İlana göre temel yeterlilik testi 18 Haziran Cumartesi günü, Alan yeterlilik testi 19 Haziran Pazar, Yabancı dil testi ize 19 Haziran Pazar öğleden sonra yapılacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.